Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent hararet

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda trakya84 tarafından 2 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. trakya84

trakya84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    semih cemre
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    arkadaşlar forumda sorunumla ilgili genel konular var ama tam olarak derdime derman olamadılar. sorunum şu 2004 lpg li 1.6 accentimle geçenlerde ilk defa hararet problemi yaşadım. çubuk kırmızıya yükseldi kenara çekip harareti düşürüp yola devam ettim 2 gün arayla bu durum 2 sefer oldu. genelde yavaş giderken oluyor, hızlı giderken sanırım fanlar işi kurtarıyor. silecek su deposunun arkasında F ve l harflerinin olduğu (sanırım yedek depo adı) kutuda hiç su yoktu oraya ilave yaptım 1-2 gün sonra oradaki su epey azalmıştı yine takviye yaptım tekrar çok az azaldı. ustaya gösterdim radyatörün üstündeki kapağı açtı su vardı. sabah filan arabanın altına bak borularda kaçak yok ama yine bi kontrol et dedi. servis lpg li olduğu için bakmadı oaradaki ustanın biri lpg borularına baktırt dedi, baktırttım onlardanda değilmiş. sizce ne den olabilir başına böyle bişey gelen arkadaş varsa lütfen yardımcı olabilir mi?. en az 2-3 ustaya gösterdim kaçak galiba yok diyolari peki bu yedek depo suyu nereye gidiyor????

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yedekleme kabı su bitiriyorsa su kaçağı olduğu bariz belli yerini bulmak bazen çok çok acayip zordur, motorun çekişinde gidişinde eksozdan çıkan dumanda problem yoksa conta yanması yada blok çatlağı ile beraber soğutmadaki suyun motorun etrafından dolaşıp çıkarken motora kaçtığı söylenemez çoğu motor conta yanması sonucu motor suyunu içeri alır ve stop eder çalışmaz zaten, sizinki çalışıyor ve düzgün yürüyor korkulacak aşırı bir şey yok ama bulmak şart, lpg müşürüde soğutma hortumuna bağlı olduğundan soğutma tesisatında en son kurcalanmış elden geçmiş müşür takılmış kısım lpg nin ısı müşürünün olduğu yer oluyor lpg borusundan kasıt bu olmalı, orada da sorun yoksa geriye devirdaim pompasının çevresi kenarındaki conta, diğer radyatör hortumları, kalorifer hattı ve radyatör ve radyatör kapağı kalıyor?, bizde bir renault 9 spring vardı aynı şekilde yedekleme kabındaki suyu bitirirdi hararet yükseltirdi, aynı şekilde yavaş sürünce hararet yükselirdi büyük vitesle hızlı giderken motor karşıdan esen rüzgarla soğur hararet daha az olur neyse bizde kaçağı bulup problemi çözememiştik ve soğutma hattındaki kaçakları tıkayan özel bir ilaç vardı fakat kullanımı çok riskli çok büyük dertler açabiliyor onu katmıştık düzeldi ve iki sene daha binip sattık ama risklidir o yüzden böyle çözümlere girmemek daha iyi, önerirlerse böyle kaçak tıkama ilacı falan yaptırmayın problemin mekanik olarak giderilmesi makbuldür yani boruysa boru değişir kaçak radyatördeyse dıştan yama yapılabilir gibi.

benim fikrim kaçak olan kısım motora yakın biryerde olabilir ve su dışarı sızdığı anda motorun sıcağı ile hemen kuruyor ise bulamazsınız sabah kaputu açıp soğuk motoru çalıştırıp fazla ısınmasına mahal vermeden biraz gaz vererek 1-2 dakika çalıştırıp o esnada boruları kontrol etmek belki keşfetmenizle sonuçlanabilir,

Durduğu yerde su kaçırmıyordur muhtemelen motor çalıştığı zaman kaçırıyordur su devirdaim pompası basınçlı şekilde bastığı için o esnada kaçırma olacak haliyle kaçak ufak bir şey ise o anda kaçırır dururken ya az kaçırır ya hiç kaçırmaz

biz bu sorunu çok eskiden yaşadık ama antifiriz ilavesi sonrası yaşadık genelde antifiriz koyduktan yada soğutma suyu değişiminden sonra olan su kaçakları su soğutma hattındaki kireçleri pasları arındırıp o bölgeden dışarı kaçak olmasıyla olur yada antifiriz koyduktan sonra içerde biriken kireç bazı noktaları tıkar hararet yaptırır. Tabi bunları sonradan öğrenmiştik.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 2 Eylül 2014
  3. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    bende de var bu durum usta radyatör kapağının contası kaçırıyor olabilir dedi. yenisini alıp deneme yapacağım.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lpg li araclarda su eksiltme regulator diyaframindan da olabiliyor. Disaridan belli olmuyor, gazla beraber yanma odasina gidiyor su.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. dincercolak

dincercolak Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    Dinçer ÇOLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    2 yıl önce aynı olayı biz adyatör serpantinlerindeki ufak bir delik nedeni ile yaşamıştık. klimacının yerine tam oturtmadığı bir parçanın köşe ucunun baskı yapması sonucu zamanla radyatörde ezilme ve delinme olmuştu.

6. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    hocam bu durum fark edilmez ise su yanma odasına karıştığında motora ne gibi etkileri olabilir? hasar verir mi?

7. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Slm lar öncelikle geçmiş olsun sorununuza gelince bende zamanında reno europa ile su eksiltme yaşamıştım ve silindir contasında şüpheleniyordum gösterdigim tamirciler contanın saglam oldugunu söylüyorlardı ama bu su eksiltmeyi bir türlü çözememiştik sonunda bizim bir tanıdık silindir contasını degiştirdi ve sorun çözüldü contada hafif bir yanık varsa motor normal çalışıyor yag ile suda karışmıyor ama contada ki hafifi yanık motorun su eksiltmesine sebeb oluyormuş eger ki conta yüzde yüz saglam ise hortumlardan kaçıryordur motor sıcak iken buhar halinde atyorsa çok zor bulunur eger arabada antifiriz var ise su kaçan yerde yeşil bir renk olur diye düşünüyorum isterseniz bi antifiriz ekleyin egerki bi yerlerde yeşerme olursa suyun kaçan yerini kolay tespit etme imkanı olablir diye düşnüyorum saygılar...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 4 Eylül 2014
  8. clubber mehmet

clubber mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    selam oncelıkle nasılsınız semıh bey aracınızın sorunuyla ılgılı olarak iyi bir ustanın elinde ılk detaylı bır kacak testı yapılıp yapıldıktan sonra herhangı bır kacak gorulemez ıse lpg beynın kontrollerının yapılıp hatta yenısı ıle denenıp test edıldıkten sonra problemınız devam edıyor ıse motor silındır kapak contası ve silındır kapagınızın kontrollerının yapılması gerekıyor ve en son noktada bu oluyorkı ınsallah bu noktaya kadar gelmeden problemınızı gıderebılırsınıuz dıye umıt edıyorum

Bu Sayfayı Paylaş