slm arkadaşlar? aracıma hemn lpg takayım mı? 5 yıl garanti diyorlar? sonra takılırsa 2 yılgaranti deniliyor.
kaç km yapacaksın yılda ve kaç yıl sonra arabanı değiştireceksin tamamen buna bağlı. ve evden çıktığında gittiğin mesafe çok önemli sıralı sistemler malum yazın ilk metrelerde kışın ise ilk 1-2 km benzinde çalışıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=8567&PN=2 Düzenleyen : mdx78
abi benim aldıgım bilgilere dayanarak 2008 ve alt modelli eraların garantisi bozuluyor ama araban 2009 ve üst modelse garanti bozulmuyor ben lpg yi taktırdım 2008 model brc sistemhyundayin anlasmalı oldugu marka gayette memnunum taktıracaksan brc taktır derim genede sen bilirsin.
abi benim aldıgım bilgilere dayanarak 2008 ve alt modelli eraların garantisi bozuluyor ama araban 2009 ve üst modelse garanti bozulmuyor ben lpg yi taktırdım 2008 model brc sistemhyundayin anlasmalı oldugu marka gayette memnunum taktıracaksan brc taktır derim genede sen bilirsin. KAÇA MALOLDU ACABA ÖĞRENEBİLRİMİYİZ.
LPG konusu malesef pek cok farklı kullanıcının ayrı ayrı görüş belirttiği ve üzerinde uzlaşılamayan pek çok noktanın olduğu bir konu. Kimi kullanıcılar lpg kitine ödenen paranın 20 bin km de amorti olduğunu söylerken kimi kullanıcılar ise yılda 20 bin km yi geçmeyen araçlar için lpg nin gereksiz olduğunu söylemektedir. Bunun üzerine bir de lpg kiti ile motor ya da yakıt aksamları arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklanan sorunlar dile getirilmektedir. Ben çoğunluğu şehir içi yılda 15 km yol yapan bir kullancıyım. Şu anda Era 1,4 team abs kullanıyorum, aracık km si 1700 de. Era ile aynı segmentte bulunan birçok aractan daha makul yakıt tüketim gideri olmasına rağmen zaman zaman lpg taktırmayı düşünüyorum. LPG kullanıcıları yukarıda bahsettiğim konulardaki deneyimlerini foruma yazabilirlerse çok sevinirim.
valla 2 hafta once 2006 seat leona izmitte üretimi yapılan yarı italyan mimgaz taktık 1000 tl ye 10 numara arac basmazssan 110 krş yakıyor bence eger 5 sene bıneceksenız sımdıden takın garantınızde bozulmasın kafanız rahat olsun
Bende çok tereddütte kalmıştım Lpg konusunda. Fakat şunu söyleyeyim aracınızı 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorsanız taktırın. Lpg sistemleri ile ilgili sorun yaşamassınız montajı düzgün olsun yeter. Ben 3-4 aydır kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım ki taktırdığım markada Atiker. Araçlarınız çok yeni bence en az 5 bin km olsun ondan sonra taktırın!
Aracınızı devamlı kısa mesafede veya devamlı uzun yolda kullanmayacaksanız taktırın, ancak markadan daha çok taktırdığınız yer önemli, özellikleustası, servisi ve parçası olmayan LPG sistemlerine meyil etmeyin, sonra başınız çok ağırır...
valla bende 0 km aldığım arabaya taktırdım. bende çok km yapan biri değilim, ama psikolojik olarak bile olsa lpg nin faydası vardır. en azından gaza basmaya korkmaz insan. dipnot: bu arada arabama lpg taktırdığım için bir hediye paketi gelmiş bayiye gittim aldım. içinde anahtarlık, metal bardak , kalem , not kağıdı, ıslak mendil ,kuru mendil koymuşlar. birde 50 tl lik bedava gazı nasıl alabileceğimle iligili bilgi kağıdı var. Düzenleyen : erhanbaba62
merhaba,2006 model era team modeli aracıma atiker marka lpg taktırdım,çok memnunum.42 tl lik gaz ile(1.59) 280km yol yapıyorum şehir içi,tavsiye ederim.
Hayırlı olsun, yaklaşık 10L yapar, tabi yoğun trafik olmamasının faydası da var, aynı aracı İstanbul gibi yoğun trafik olan yerlerde'da kullansanız 12L yakarsınız...
Teşekkür ederim,arabayı yeni aldım ve hiç tereddüt etmeden lpg takdırdım,önceki arabamdan ne kadar avantajlı olduğunu biliyordum çünkü.Era yı seçmemdeki en önemli faktör ise motoru.Bir deneme sürüşü yaptım ve seriliğine hayran kaldım.Diğer güzelliklerini arabayı tanıdıkça göreceğim.Saygılar...
sonradan takılınca 2 yıl garanti olayı nasıl oluyor arkadaşım.. ben aracı alırken sordum 2-3 ay sonra sizden lpg taktırsam garanti devam edermi dedim..garanti biter dediler.. yani 2-3 ay bile müsade etmedilerhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif bende mecburen lpgyi hemen taktırmak zorunda kaldım sıkışık zamanda..uzun süre kullanmayı düşünüyorsan hemen taktır derim
yetkili servisine taktırsan bile,lpg ile ilgili tum parcaların (motor, elektrik aksanı v.s) garantisi bozuluyor 2009, 1 haftalık aracıma taktırmak istedigimde hyundai call centerı aradım. bu sekılde yanıt aldım yaptıracaksan ruhsat cıkmadan yaptıracaksın. bende dusundum ama arabama kıyamadım lpg için....