Arkadaşlar, tıkırtı konusunda hassas biri olarak böyle bir başlık açmayı uygun gördüm, benim tespit edip, düzelttiğim noktalar şöyledir; 1. Tüm Kapı İçleri : Kapıların içinde tıkırtı yapacak birçok parça var ve bir süre sonra tıkırdama başlıyor. Çözüm: Tüm kapı içlerini sökerek, kapıya hafif vuruşlar yapıp, önce sesin kaynağını bulup, sonra sünger benzeri madde ile izolasyon yaptım. Sesler kesildi. 2. Plakalık ve Bagaj Bölümü: Plakalıklar bozuk yolda titreşimle ötüyordu, çözüm yine gözükmeyecek şekilde sünger...Bagaj kapağını ayar yaptım. Boşluk yok, ses kesildi. 3. Arka Pandizot: Evet kulağa garip geliyor ama arka pandizota giden birçok kablo var. ( Hoparlörler, arka stop v.s ) Buradan çıtırtılar geliyordu, çözümü bagaj bölümünden alttaki boşluklara günger takviyesi ile çözdüm.Sesler kesildi. 4. Sonradan Takılma Teyp : Bu konu, sadece benim aracımı ilgilendiriyordu, expo modeller teypsiz gelmiş, bayiler sonradan takıyordu teypleri...Lg marka cd takılı idi ama fabrikasyon montaj olmadığı için bozuk yolda çıtırdıyordu..Söktüm iyi bir sabitleme ve sünger konusuyla destekledim, %90' ı kesildi. Fabrikasyon Hyundai teyplerde bu sorunun olduğunu sanmıyorum.. 5. Emniyet kemeri tokası, kapı cebi ve gözlerdeki su, bozuk para ve kontak anahtarlığı' da tıkırtı yaratıyor. Bunlara dikkat... 5. Lastikler: Bu konuyu henüz çözmedim, ama tek bildiğim üzerindeki Bridstone B250 lastiklerin sert hamurlu, sesli çalışan, çok yol sesi alan bir lastik olduğu...Forumlarda yazıyor.. Biraz eskiyince Nokian, Yokohama veyahut yumuşak hamurlu bir lastik almayı planlıyorum. Benzer şekilde ses tespit edip, konuyu çözmüş arkadaşlar buradan yazarsa birbirimize yardımcı oluruz.
paylaşım için teşekkürler bende B sütununu sökmeye çalıştım yapamadım oradan da geliyor açıp sünger falan sıkıştırcaktım nasıl sökülüyor acaba?
Hocam B sütunu biraz tehlikeli bir alan, eski aracımda sökmeye çalıştım, daha beter oldu..Era' da bulaşmadım bu bölüme...
ben torpido içine, çakmaklık üstü göze sonra birkaç yere daha kaydırmaz ped uyguladım. en azından buradan gelen tıkırtılar halloldu.iç modifiyede var konu.