Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ACCENT ERA

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Misafir tarafından 12 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Era`daki seri ve atak motor, kendinden bekleneni fazlasıyla veriyor. Hızlanma ve çekiş konusunda sıkıntı yaşatmayan araç, hakimiyet anlamında da kontrolü tamamen size bırakıyor. Genelde bu segmentteki otomobillerde belirli bir hıza ulaşıldıktan sonra direksiyon hakimiyetinin bir miktar zayıflaması beklenir. Fakat Era, virajlı yollarda 140-150 km.`nin üzerinde dahi hakimiyet ve güven hissinden birşey kaybetmiyor.

2. Misafir

Misafir Guest

arkadaşlar era hakkında önemli bilgilerinizi olumlu olumsuz yönlerini bekliyorumm

3. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    ben pek olumsuz yönlerini duymadım herkes amatisörlerden şikayetçi başka bir sorunu yok sanıyorum
    bende kullanıyorum ama hiç bir sorun yaşamadım

4. Misafir

Misafir Guest

Era'larda tek bir genel sorun var aslında sorun demiyelim çünkü görevini yapıyor...memnuniyetsizlik diyelim o da süspansiyon.....

5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen öyle,memnuniyetsizlikte kişiden kişiye değişir.başkada sorunu yok aracın

6. Misafir

Misafir Guest

Haklısın, ben bilinçli bir tüketici olarak verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünerek aracımdan çok memnunum, yeni kasa Vectra ile karşılaştıracak halim yok o arabayı 40.000TL'ye almıştım hemde benzinlisini, bunu 27.000TL'ye aldım, aradaki 13.000TL 'yi göz ardı ederek aynı performansı beklemek hata olur diye düşünüyorum.....dolayısıyla iyisiyle kötüsüyleverdiğim paraya görearabamdan çok memnunum.

7. kahraman10

kahraman10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle katılıyorum hatta bazıları da diyorlar ki ses aslen amortisör değil bagaj taban tahtası yada başka bir deyişle tabanı koruyan ve kapatan ince kontraplak parça nın üzerinde bir eşya olması durumunda kasislerden geçerken ya da çukurlada zıplama sonucu oluşan ses, hatta ve hatta bagaj kaplamasının yapmış olduğu ses diye söyleyenler bile var çünkü neticede coşkun abinin de dediği gibi amortisörler görevini zaten yerine getiriyor.

En güzeli gaza basmak ve kafaya takmamak, sesi duymamak.

8. kahraman10

kahraman10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle abi. Katılıyorum +ERA

9. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    valla hocam beni fazlasıyla memnun bırakan bir araç.yani o kadar talihsizlikten sonra,sıkıntılardan sonra bu araba ilaç gibi geldi.mesela ben bu arabanın süspansiyonundan gayet memnunum.ama bazıları memnun değil,onun için söyledim kişiden kişiye değişir diye...

arabanın garanti bitmiş olmasına rağmen kafam rahat kullanıyorum ama markası vw opel veya honda v.s olsaydı,içimde devamlı bi korku olurdu...ya biyeri bozulursa diye...

10. Misafir

Misafir Guest

Ayrıca dikkatimi çeken bir başka konu ise kullanım kolaylığı ve fonksiyonellik açısından çok başarılı, bunları bundan evvel 2 sene içinde değiştirdiğim 4 adet sıfır araçlardaki duruma göre söylüyorum...

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    normalde ses falan yok,benimde başıma geldi yani benim araçtada oldu fabrika çıkışı ön amortisör başlarındaki arıza sebebiyle önlerden vuruntu sesi gelebiliyor.garantiden amortisörleri değiştirdikten sonra bi daha kesinlikle gelmiyor o ses.

bunun haricindede araçta ses yok.çok abartıyorlar,kafaya amortisörleri takıyorlar yok zıplıyor yok ses yapıyor.halbuki alakası yok.çok nadir arkaya oturunca gelen cızırtı aslında kampanadan(frenden) geliyor.el frenini indirip arkaya oturduğunuzda bunu anlıyorsunuz.bide ön gögüsten gıcırtı sesi geliyor diyorlar,kullanılan malzeme şu anda her araçta kullanılan sert plastiktir.üzerine bastırdığınızda gelen cızırtıyıdikkatli dinlemedikten sonraduyamazsınız bile.

12. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    evet hocam yakıtı çok iyi kokluyor kullanımı çok rahat,gidişi yol tutuşu(lastiklerimden dolayı) süper.yani benim işim için biraz küçük gelsede vazgeçemiyorum açıkcası.ben alırken bikaç ay idare edip,tekrar minibüsü çevirme amacıyla aldım ama dediğim gibi yakıtı masrafı az olduğu için arabada güzel olduğu için erteliyorum...

13. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    uzun süredir eraları araştırıyorum. alıcam ama ne zaman alırım bilemiyorum:) dün işyerinden yemeğe giderken bir era yı park ederken gördüm. 1.4 2009 model. dayamadım gittim içinde genç bir sürücü vardı 20-23 yaşlarında. merak ettiğim şeyleri sordum. hep forumlardaki yorumları takip ediyordum bir de gerçek binicisine sorayım dedim. çocuğun cevabı şu: genelde memnunum, atak bir araba. amartisörlerle ilgili sıkıntı yaşamadım. yakıtı iyi. sadece rampalarda arabada 4-5 kişi olursa biraz zorlanıyor. bir çok iyi markayla kapışıp solladım dedi.
    genç bir sürücünün ki; agresif kullanırlar genelde, 1.4 den memnun olması bende 1.4 hakkında olumlu fikir oluşturdu. kaça aldığını sordum babam aldı dedi:)
    1.4 ,1.6 ve 1.5 arasında gidip geliyorum sürekli:) ne zormuş bu araba almak ya:) bu arada tekrar nisanda felan kampanya olur mu acaba:)

14. Misafir

Misafir Guest

Araba almak zor değil üstad "karar vermek" zor....35 yıllık deneyimlerime dayanarak söylüyorum bir şeyin dibe vurduğunu hissettiğiniz anda hemen eylemi gerçekleştireceksiniz, yardımcı olmak açısından.....

Bütçeniz kısıtlıysa ve de sakin araç kullanıyorsanız 5. vitesle değilde 4. vitesle çıkın bir şey kaybetmezsiniz.......1.4 benzinli.

Yeterli bütçeye sahipsenizve seri araç kullanmayı seviyorsanız 1.6 benzinli.

Hem yeterli bütçeye sahip hem seri hemde takıt tasarrufu olsun istiyorsanız 1.5 dizel

gerisini düşünmeyin hepsi detay...........https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Evet Coşkun Bey haklısınız. Ağzımı açarken kampanyalar da bitti:) şimdi aynı kampanya Ticareyerde devam ediyor. Bineklerde nisan ayında kampanya olursa kesin alıcam artık. suyunu çıkardım iyice bu işin.
    Şu konuda bana yardımcı olabilirsiniz. yaklaşık 8 bin tl sini peşin+5-6 bin tl değerindeki accentimi+kredi ile alıcam. 1.4 select alırsam 10 bin tl 0,60 kredi faizi kampanyasıyla kredi çekip 1.4 select alabilridim ama oyalandım ve kaçtı bu fırsat:)
    nisanı bekliyorum. buna benzer kampanya olursa alırım artık kesin. suyunu çıkardım bu işin:)
    aslında krediyi uzun vadeli ve biraz fazla çekip dizel de alabilirim.
    Düzenleyen : alpozturk2002

16. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    katılıyorum bana göre iyi çünkü eski arabam şahindi onun için benim pekte sorunum yok
    ama tek şununu sevmiyorum oda lastik sesini içine çok alıyor buda çok rahatsız edici
    Düzenleyen : hayta38

17. 0 km alınan bir aracta bence hata olmaz biraz era kullanıcıların (veyatta kullanmayıp kullanıyorum diyenlerin vede cekemeyenlerin)bir uydurmasıdır. belkide vardır ama bana göre 0km alınan bir aracta böyle sorunlar olmaz olsaydı hyundai çoktan erayı geri çekip üretimden kaldırması gerekirdi aralarından 1,2 tane belki çıkmıştır üretim hatası okadar...

18. Misafir

Misafir Guest

Anlaşıldığı gibi kısıtlı bir bütçe ile alacaksınız...peki bakalım ne yapabiliriz.

Select ile Team ABS arasında ne var (ben Team ABS kullanıyorum)

Select liste fiyatı 25.400TL Team ABS liste fiyatı 23.150TL, bakalım 2.250TL'ye neler alıyoruz..ve benim düşüncelerim

1 -Ön arka kol dayama yeri..........öne 40TL'ye taktırdım
    2 - Harita okuma lambası......çakmak yerine takılanları var 10TL
    3 - Gövde rengi ayna ve kapı kolları....çizildikleri zaman çok kötü görünüyorlar
    4 - Yolcu hava yastığı....lafım yok
    5 - Bagaj filesi........aksesuarcılarda var 5TL
    6 - Yol bilgisayarı......nefret ediyorum, bütün konsantremi bozuyor, gerektiğinde hesaplıyorum zaten..
    7 - Otomatik klima.....çok'da önemli değil....

Yolcu hava yastığının haricinde bu kadar fark verecek bir donanım göremiyorum, ne dersiniz.....
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

19. hepsi fasa fiso abi bosuna daha fazla para bence hava yastıkları hariç geriye kalan hepsi önemsiz elektronik klima olsa ne olur manuel olsa ne olur.yol bilgisayırıda sanki evdeki pc ler gibi günümüzde pek yaygın alt tarafı küçük ekranda kaç ltre yaktığını ve buna benzer bilgiler var kafadanda hesaplanabilir....

20. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    aslında sadece airbag için select düşünüyorum. eşim de yanımda olucak genelde. vicdanen rahat olmam lazım. sadce kendimi düşünmüş olmak istemem. tek sebebi bu selcet düşünmemin... nisan da nolur sizce. bi kampanya daha çıkar mı?

Bu Sayfayı Paylaş