Arkadaşlar merhaba 2 ay önce aldığım 2012 era dizel aracımın yol tutuşundan şikayetçiyim daha önce hyundai marka araç binmemiştim diğer birçok marka araç kullandım fakat bu araçtaki kadar yol tutuşu kötüsünü görmedim 40km ile giderken küçük bir kasis geçişinde arka taraf ürkütecek şekilde yalpalanıyor spin atacak gibi bir hissiyata kapılıyorum ayrıca süspansiyonları aşırı şekilde sert. Aracı alır almaz rotları rot ayarı denge çubuğunun oturduğu lastikleri değiştim bunların haricinde biraz daha iyi tutuş sağlamak için öneriniz olur mu.
Kardeş keşke bu forumu takip edip alsaydın.Era mükemmel arabadır.Bak bende şuan 2015 i20 elite cam tavanlı var.Ona rağmen bunu söylüyorum.Motoru olsun kalitesi olsun çok iyi.Ama tek kötü yanı süspansiyonları.Eraların arka salıncaklarıda birbirinden bağımsız değil.Bu yüzden kasislerde çok sallanıyor.Ve 100 km hızdan yukarı çıktıktan sonra altı yüksek olduğu için araba sallanmaya başlıyor.
Cevremde çok fazla era kullanan var bende nerdeyse 2 senedir kullanıyorum segmentine gore güzel araba fanatiklik olarak dusunmeyin o paraya alınabilecek iyi bir arac
Süspansiyon ile ilgili Sikinti yi kaliteli yay ve amortisörler duzeltilebiliyor ben yaptım sürüş zevkin daha arttı tavsiye ederim
Önce segment rakipleri ile ( Albea , Symbole , Solenzo , Logan vs.) gibi araçlar ile kıyaslama yaparsan sürüş dinamiklerinin hepsinden üstün olduğunu anlayabilirsin. Ayrıca Era mükemmel falan değildir , abartmayalım. Bu otomobilin üretim maliyetleri ortada zamanında 35.000 liraya en dolu Style donanım paketi satılıyordu , bu fiyata bu segment'te daha iyisini bulamazsınız , imkansızı aramayınız. Fakat şöyle ki her ne kadar Amortisör , Spor yay , Kaliteli lastik + Ebat değişikliği imkan varsa kule gergisi dahi takılsa daha kontrol edilebilir olsa da en güzel örneklerden birisi olan Ford Focus kadar yola oturamayacak bir otomobil bunu bilmenizde fayda var. Bunları göz önünde bulundurarak kullanımını daha keyifli ve kontrollü yapmak istiyorsanız # En başta piyasada bulabileceğin en iyi lastiği takman gerekecek. # Yerli üretim (2008 ve sonrası) üretilen Era'lar üzerinde ki Maysan MAndo denilen tırt amartisör grubunu Monroe , KYB gibi kaliteli modeller ile yenilemen . # ve Eibach , Voglant gibi spor yaylar ile de takviye yapman gerekir. # Ayrıca custom kule gergisi takman da arkadan kaymaları milimize edecektir.
Aracı almafan önce forumdan bilgi alsaydınız bu problemlerden haberdar olacagınız gibi, arama yapsaydınız eğer arkadaşların bahsettiği tüm detayları ve fazlasını bulabilirsiniz. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Forumda arama yapın bu konu defalarca konuşuldu bazıları yukarida belirtilenleri yapıp o şekilde kullanıyor biz hiçbir şeyi degistirmeden kullanıyoruz haa gerçekten bu sizin için bir sorunsa aldığınız fiyata araci satmayı dusunebilirsiniz çünkü genelde erayi alacaklar o koşulları bilerek aliyorlar Tercih sizin ama keşke test etseydiniz arabayi biraz talihsizlik olmuş umarım en kisa surede aractan keyif almaya baslarsiniz yada sorunu cozersiniz Kazasiz belasız iyi surusler
Doğru normal şartlarda en ince ayrıntısına kadar araştırır alırım servisler test araçlarını ben gidince saklarlar, almamın sebebi yaşadığım şehirde temiz araç olmaması ve bu paralara güçlü ve az yakan araç yok zaten.
Murat bey aracı araştırarak almadım uygun rastladıdığı için acilen aldım ve forumdan da haberim yoktu genel olarak kullananlardan zaman zaman duyduğum çok güçlü ve az yakan bir araç olduğuydu ve bana güç önemli olduğu hiç ikilemeden aldım evet motoru 10 numara sağlam ve temiz bakarak binice 800 bin rahat gider ve düşük devirde 250nm tork veren nadir araçlardan önden kayma çok az ve güzel arkayıda biraz ayarlarsam soprun kalamayacak tır.
Evet era mükemml bir arabadır parasına göre.Sen şuanda 51300 lira verip yeni i20 al.Arabada digital klima bile yok.Plastik kalitesi eradan daha kötü.1.2 motor 84 bg yokuş çıkmıyor.Gidin araştırın.Ben burdayım.
Hocam açıklaman için öncelikle teşekkürler, bahsettiğin gibi bu fiyata göre belirtiiğin araçlar yanından dahi geçemez hele ki sembol ve Albea kullandım çünkü ayrıca lastik olarak sıfır mıchelin lastik taktım lastikler 10 numaradır yıllarca kullandım dediğiniz gibi kule gergi vs. eklentilerle yol tutuşunu artırabiliriz fakat bir nebze olur teşekkürler.
her şeye ek olarak söyleyeyim. 3 yıl era kullandık. o arabanın 15 '' lastik ve janta ihtiyacı var 14 değil. bu büyük etki yapıyor. bakınız bizim araç bu söylediğiniz sorunları bir nebze azaltmakta. yolda giderken 14 lük jant lastikler zıplama ve savrulma sıkıntısı yaşıyordu bunları takınca araba kendini buldu. yere oturmaya başladı. zıplama kesildi. ve rüzgardan bile etkilenip şerit değiştiren era gitti de yola daha yakın olan bir makina geldi sanki