Merhaba arkadaşlar 2009 model accent era expo gold (avrupa paket) sahibiyim aracımın ön takımlarını yeni değiştirmeme rağmen titremesi değişmedi motor kulakları şanzıman kulaklarını 2 ustaya gösterdim ustalar herhangi bi sorun olmadığını söyledi titreşim okadar sallantılı ki trim seslerinden içerde oturulmuyor kapının iç döşemesine bastırdığımda ses gidiyor bu sorunu nasıl çözeberim acaba yardımlarınızı bekliyorum.
Aracım şuan 125 bin km de triger 2 sene önce 103 bin km de değişti ilk çalıştırmada ıslık sesi çıkarıyordu geçen ön takımlar değişirken triger sesini çözdü ustam trigerden yana bir problem yok orjinal ürünle değiştirdim titremesi yaklaşık 6-8 ay önce başladı.
Aracım otomatik vites rölantide (n ve p) konumunda herhangi bir sorun titreşim yok aracımı (D) Drive moduna alıp frene bastığımda titreme başlıyor ve vites kavrayana kadar devam ediyor vites kavramasında sorun olabiliceğini düşündüm ustalara gösterdiğimde şanzıman da sorun yok çiçek gibi olduğu söylendi. Şanzıman yağını değiştirmeyi de düşündüm usta yağ da herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Üste Mustafa beyin dediği gibi travers burçlarında sorun olabileciğini düşünüyorum.
Hocam bende de 2009 tam otomatik 1.4 benzinli era var aynı problemleri ben yaşıyorum bende P ye attığımda titreme tavan yapıyor alt takım,motor ve şanzıman kulakları,aracın tüm sıvıları,gaz kelebeği,bujiler ve daha birçok yöntem düzelmiyor hocam ama bana kimse travers burçlarından bahsetmedi siz baktırıp yaptırdınız mı sorun bitti mi allah rızası için artıkrüyalarıma girmeye başladı