Merhaba arkadaşlar. Aracım 2006 1.6 brc lpg'li. Arac ısındıgı zaman yolda giderken debriyaja basınca ya da sıcakken ilk çalıştırmada stop ediyor. Sık sık yapmıyor ara sıra yapıyor. Bu yüzden termostat ve gövdesi, hararet müşürü, maf sensörü, boğaz temizliği, krank sensörü, yakıt pompası,buji,bobinler değiştirdim ancak yine düzelmedi. Başka ne gibi sebepleri olabilir.
Arıza kodu var mı ? Krank sensörü orjinal mi ? Bu kadar parçayı değiştirmek neden ? Sorunu tespit edemedikten sonra ondandır bundandır şundandır diyen usta mıdır ? Çırak mı ? Geçmiş olsun . Üzülüyorum cidden güzelim orjinal parçaları değiştiriyorlar. Parçalar sağlamdır . En son bize geliyorlar. Bakın bende sizin gibi kullanıcıyım . Buradaki üyenin aracının kasaplarda heba olmasını istemem . Sorsana ustana değiştirdiğin parçalardan hangisi arızalıymış ? Neye göre tespit yapıyormuş ?
Pvc valfi tıkalı , yakıt hattında valflerde problem , lpgnin benzinle yanması ? Her zaman küçükten büyüğe az masraftan çoğa doğru gitmek lazım.
Cevap için herkese çok teşekkür ederim. Lpg'de hiçbir sıkıntı olmuyor sadece benzinde yapıyor. Alır almaz lpg regulatör, enjektör kabloları, map sensörü, şamandıra değişimi yaptırdım sıkıntıları oldugu için. Değiştiğim parçaların hepsi mobis ya da en yakın kaliteli muadili. Ayrıca orta egzoz,katalitik konvektör değiştirdim. eps yaptırdım.Taksi çıkması aldım eski aracımı satıp ev almak için. Ev aldım ama ocagıma incir agacı diktim. Boğaz kelebeği sensörü, rölanti regulkatörü değiştirdim orjinal olarak. Hala düzelmedi.PVC valfinede bakayım gerekirse orjinali ile değişim yaptırayım.