Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent era , rüzgar sesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda newera tarafından 14 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2011 hyundai accent era , dizel 0 aldım.Arabanın sağ ve sol kapılarında rüzgar sesi duyuyorum.80-90 km hızda başlıyor.ama içeri rüzgar girmiyor.ankaranın ünlü hyundai kaportacıları ile görüşmeme göre aynadan geliyormuş.Oldukça uzun süre bir test sonucu aynaları söküp delikleri y-tıkayıp bu sonuca varmışlar.Şimdi servisten başka ayna takmalarınımı talep edeceğim.

2. Westwint

Westwint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle hayırlı uğurlu,kazasız belasız kullanırsınız inşallah, moralinizi bozmak istemem ama bendeyeni ''0'' km era aldım fakat bahsetmiş olduğunuz sürat'ta her hangi bir rüzgar sesi duyulmuyor !!

3. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin 2011 modelmi , ayrıca sizinle detaylı konuşmak isterim. Ben fabrikadaki kalite müh leri ile görüştüm. bazı aynaların kaporta ile birleşim yerindeki üçgen form hatalı çıkabiliyormuş. ondan dolayı olabilir diyorlar.telefonunuzu almamda mahsur varmı bu olay beni oldukça rahatsız etti. Ayrıca bunu bizzat en az 3 müşterinin ağzından dinledim.
    Düzenleyen : newera

4. Westwint

Westwint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bahsetmiş olduğunuz üçgen form denildiğine göre hatalı olabilir fakat bu gibi tüm parçaların sizinde tahmin edebileceğiniz üzere standart bir kalıp üzerinden üretilmektedirler, benim aklıma gelen başka bir durum ise kapı etrafındaki fitillerin yerinden oynamış olması olasılığıdır kontrol etmenizde fayda görüyorum dilerseniz bir gözden geçiriniz derim, bu arada benim Era'm 1.5 dizel otomatik 2010 ocak ayında sıfır aldım, telefon numaramı dilerseniz verebilirim herhangi bir sakıncası yok :)

5. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdi , biraz teknik konulara girersek , ben arge mühendisiyim.Demiş olduğunuz plastik malzemelerin kalıpları enjeksiyon sistemi ile yapılır biz bunları hergün takip ederiz aralarından % 2 lik bir kısmını toleransların dışında olduğu için ayırırız. çekim hızıyla alakalıdır.o sebeble ben % 100 aynalardan diyorum tereddütsüz.çünki fitillerden olsa içeri hava sızar , ayrıca fitillerinde aynı kalıplarla üretildiğini hatırlatırım.ama öncelikle aynalar sökülür test edilir olmaz ise fitil ve cam fitilleri sökülür yenileri ile değiştirilir. sıralama bu şekilde olmalıdır. tabiii bunları sıradan bir servis nasıl yapar bilemem???ben yinede telefonunuzu alayım. Ayrıca 2011 aracların ayna tasarımı 2010 dan farklıdır.

6. TTTovbesiZZZ

TTTovbesiZZZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Siz sorunuzun cevabını yanıtladığınıza göre sanırım sadece hoş geldiniz ve aracınız hayırlı olsun demek yeterli olur.Keyifli sürüşler ;)

7. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında ben soruma cevabı ; aynı sorundan bir başka birinde varmıdır? varsa sorunu nasıl giderdi diye açmıştım. Yorum olarak cevap yerine yaşanmış olayları öğrenmek ve paylaşmak için, ama ilerleyen saatlerde buna benzer sorunlu arkadaşlar çıkacaktır herhalde...

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hoşgeldiniz kardeş evet bencede aynı sorundan müzdarip birisi çıkacaktır.

10. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam ayna tasarımlarında ne gibi farklar var.
    foto varsa ayrıntıları görsel açıdan bakmamız daha iyi olur.

11. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizden ses gelmiyor herhalde , yalnız test yaparken , klima ve teyp gibi şeyleri kapatınız.tamamen ön kapıda kulağınız olsun.

ayna tasarımına gelirsek , 2011 lerde aynadaki sinyal lambası kalkmıştır. o sebeble arkası daha küt bir hal almıştır.ücgen birleşim yeri ince balık sırtı şeklinden daha kalın profil bir görüntüye bürünmüş, bende resimleri yok ama 2011 aynalar türkiyede üretilmektedir.

12. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hocam, erada hiçbir zaman aynada sinyal olmadı ki. Senin dedin sonradan yapılan modlu aynalar. Era son makyajı 2009 da gördü, bundan sonrada makyaj göreceğini sanmam. Aynalar 2006'dan beri aynı, hiç değişmedi.

Ben de 120-130 dan sonra ayna bölgesinde bir miktar ses artışı hissettim ama bu sanırım aynanın oldukça büyük olmasından kaynaklanıyor.
    Düzenleyen : bsdera

13. Westwint

Westwint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen katılıyorum..

14. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    +1

15. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bügün ben 2007 model 1.6 benzinli accent ile arkadaşın araçı ile test yaptık aynı ses ondada var 90-100 arası başlıyor daha sonra artıyor.Arkadaş amatör F1 pilotluğu yapmış birisi olarak eraların aerodinamik yapısından bu rüzgar sesinin gelmesi normal dedi.bende farklı bir rüzgar sesi olarakanladım dedi sanki içerigiren gibi.... ama bu ses araca sürtünen rüzgarın sesi dedi.

16. hanas

hanas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Benim de 2010 modeleramda ilk günden beri 80-90 km hızdan sonra rüzgar sesi geliyor. Servise gittim kapı ayarındandır dediler, ayarladılar, kapılara sprey sıktılar. Ancak hiçbir faydası olmadı.Sorun çözülmezse geri gel demişlerdi; bu hafta tekrar gideceğim

17. newera

newera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadaşım eğer sorunun çözülürse çözümü mutlaka yazarsan bu gibi sorunlarla karşılaşanlara ışık tutmuş olursun.Ayrıca telefonunu alabilirmiyim.Ayrıca aynı sorunlardan yakınanlar sıkı diyalog içinde olmalıdırlar.

18. fr_ares

fr_ares Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhabalar, daha önce başka konuda yazmıştım. Benimde araç içi dikiz aynasından, seyir halinde iken ince bir tıkırtı sesi geliyor, aynaya hafif sokunulduğunda kesiliyor, bırakınca tekrar başlıyor.

19. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA

benim arabada da geliyodu öyle bi ses çok aradım sonunda buldum gözlük kabındaki gözlükten geliyomuşsizin deöyle bişey olmasın
    Düzenleyen : kicker

20. burhany

burhany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim eranın sol cam açıkken sağ taraftan dikiz ayarlama tarafından 80km ile giderken rüzgar sesibaşlıyor. ayıca camlar kapalı 100km üzerindeykende rüzgar sesi geliyor anki ön camdan.. ayrıca arda oturanlarda yavaş git diye diye canımı sıktılar çok zıplatıyormuş. aracımı 2 el aldım brc tüp taktırdım uzun yıllar binerim diye ama satıcam bı gidişle daha 48binde.. değeri kaç eder 1.6 era team 2007 model

Bu Sayfayı Paylaş