Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Problemlerim Conta Mı ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda AccentEraFan tarafından 3 Mart 2026 20:26 tarihinde açılan konu

1. AccentEraFan

AccentEraFan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Recep İvedik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Öncelikle herkese merhaba , konuyu yanlış yere açtıysam da kusura bakmayın .

4-5 usta gezdim , aracımda çalışma problemi var , iş conta kaçağı yada blokta çatlak olabilire kadar geldi, ne yapsam bilemiyorum ve buraya yazmak istedim , biraz uzun olacak ama okursanız ve çözüm bulabilirsek çok sevinirim , belki başka birileri içinde bir rehber niteliğinde olur.

Aracım accent era 2009 model 1.4 otomatik , benzin/lpg , 228000 km.

- bir süre park halinde kaldıktan sonra marşa bastığımda bazen pır pır yapıyor ve marş almıyor, hava zaten soğuksa yada sabah ilk marş ise kesin aynı problemi yaşıyorum , vidyosuna aşağıdaki linkten bakabilirsiniz ,

https://youtube.com/shorts/qqp1RJTJPmg?feature=share

ilk marşta araç çalışmaz ise tekrar tekrar denemiyorum çünkü araç daha çok boğuluyor pat pat yapıyor siyah duman atıyor , bende böyle olmasın diye 2. marşı vermeden dip gaz basıyorum ve marşı öyle çeviriyorum bu şekilde yaklaşık 5-6 saniye sonra marşı alıyor , ilk başta silkeleyerek çalışıyor motorun toparlaması 1-2 dk falan sürüyor dahada uzarsa arıza lambası yanıp sönüyor normale dönünce ışık tamamen sönüyor. bazen de normale dönmesi için ara ara gaz veriyorum ancak o zaman toparlıyor. egzozdan baya su + buhar geliyor. normalmi bilmiyorum. aşağıdaki kısa vidyoda egzoza bakabilirsiniz , 10 15 dk sonra yani araç ısındıkça azalıyor ve aracın çalışması normale dönüyor.

https://youtube.com/shorts/sw1OVijRp_M?feature=share

Ustaya ne hatası vermiş diye sorduğumda silindir 1 demişti ama kodunu tam bilmiyorum , önümüzdeki günlerde kendim bir cihaz alıp hata kodu ve diğer verilere bakmayı düşünüyorum.

kafamı en çok kurcalayan şey conta mı blok mu değil mi ? beni düşündüren şey radyatör kapağından bakıldığında suda geri çekilme git gel oluyor 3-4 sn de bir ritmik olarak baloncuk oluşturuyor , gaz versemde vermesemde ne azalıyor ne artıyor sürekli aynı baloncuk gelmeye devam ediyor , aşağıdaki vidyodan bakabilirsiniz, bir iki kişi buna normal dedi bir iki kişi conta olabilir dedi ...

https://youtube.com/shorts/PdJMOmbNGC8?feature=share

sırasıyla aracı aldıktan sonra yapılan bakımlar , parça değişimlerini ve denemelerimi yazıyorum.

ekim 2025 yeni akü alındı , sıvı bakımları yapıldı , buji , buji kabloları orjinali ile değiştirildi , lpg regülatörü kaçırdığını tespit etmiştik ve değişti , (yalnız orjinali BRC markaydı usta problem olmaz sıfır atiker takalım dediği için atiker regülatör taktırdım ) , çalışma problemim düzeldi diye düşünüyordum ama 2 ay sonra havalar çok soğuduğu sıralarda bu lpg regülatörden kedi miyavlaması gibi sesler gelmeye başladı bozuldumu bilmiyorum ama çalışma problemi tekrar olmaya başladı bende lpg sisteminden mi değil mi emin olabilmek için gazı tamamen bitirdim ve sadece benzinde kullanmaya başladım ama çalışma problemi düzelmedi ,

geçtiğimiz ay triger kayışlar devir daim değişti , ( değiştikten sonra lifter sesi olmaya başladı buda ayrı bir konu ) ustaya bu çalışma problemini nasıl çözeceğiz diye sorunca aracı bırak birde sabah gazcı elektrikçi beraber bakalım dediler ertesi gün aracı almaya gittiğimde üst kapak sökülüp bakılacak contada kaçak var dedi.

başka bir konu daha : kalöriferim iyi ısıtmıyordu şöfor tarafına hiç sıcak hava gelmiyordu , ışıklarda durunca da tamamen soğuyordu , kalorifer peteği tıkalıymış daha önce değiştirilmiş bende tekrar söktüm ve temizledim ısıtma problemi çözüldü.

bir arkadaşım silindir hatası varsa bobin olabilir dedi bobini değiştirdim.

lpg yi tankın vanasından kapattım ve lpg sigortası da söktüm bu şekilde kapalı vaziyette 2 haftadır benzinde kullanıyorum 1 depo benzin yaktım , lakin çalışma sorunu devam ediyor ,

su takibi ve eksiltme ile ilgili olarak da şöyle bir durum var,

eski radyatör kapağında biraz sızıntı olduğunu fark ettim 0,9 bar orjinal yenisini aldım lakin yeni radyatör kapağı takılıyken aracın problemi daha belirginleşiyor , radyatör üst hortumu daha sert oluyor basınç daha yüksek ve bir kaç dakika içinde hortum sertleşiyor, araç 3-4 saat park halinde kalsa bile radyatör kapağını açmaya çalışınca su atıyor basınç devam ediyor, sabahları kontrol ettiğim de ise üst hortum yumuşak suyu kontrol etmek için radyatör kapağını gevşetince yedek depodan fokurdama sesi oluyor, radyatör de su eksilmiş oluyor , bu eksilen suyu radyatörden tamamladığımda daha sonra araç iyice ısınınca yedek depo seviyesi yükseliyor ama sabah kontrol için baktığımda ise yedek depo seviyesi aynı seviyede yani suyu geri çekemiyor , çekmesi gerekmez mi ?. ( yeni kapak arızalı olabilirmi yada bu süreç normal mi ? )

eski kapağı kullanmaya devam edersem , hortum daha geç sertleşiyor sabahları kontrol ettiğimde radyatör kapağını açınca basınç yok , radyatör de su eksiltme yok boğuma kadar dolu , yani araba ısınınca basınç artınca mesela akşam işten dönünce kontrol ediyorum yedek depo seviyesi yükseliyor , sabahları ise soğuyunca yedek depo su seviyesi alt çizgiye inmiş oluyor. yedek depoda gözle görülür bir su eksiltmesi olmuyor.

seyir halindeyken su deposu tarafından ve kalorifer peteği tarafından ara sıra su sesi geliyor ,

bunlar dışında aracımda hararet yok , yağda değişiklik yok , bulut gibi beyaz duman yok , bunlar olmadığı içinde conta da problem var denilmesini kabul edemiyorum

kısa bir süre daha çözüm aramaya devam edeceğim , düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim ,

ayrıca ankara da bu sorunu çözer dediğiniz bir usta var ise tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

2. Ysnd

Ysnd Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Halit demir
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Kesinlikle conta. Getz vardı çoğu şey aynı. Binmeye devam ettikçe su yağa karışırsa masrafınız artar. Conta kaçak testi yapın eksperlerde veya internetten sipariş verip araçta test edebilirsiniz. Blok çatlak olsa bu kadar binemezsiniz tahminimce. Conta yanıktır macera aramayın daha da binerek derim

Bu Sayfayı Paylaş