Arkadaşlar merhaba bende 2006 model 1.6 benzinli otomatik vites var. aracı soğukken ilk çalıştırdığımda motor devri 1500 ile 2000 arası oluyor.stop edip tekrar çalıştırdığımda motor devri 800 ile 1000 arasına yani normale geliyor. vitesi D konuma alıp biraz ilerledikten sonra arabayı park edip vitesi P konuma aldığımda motor devri birdenbire 3000'e çıkıyor.araci stop edip çalıştırınca yine normal devrine geri dönüyor.ben ısı sensöründen şüphelendim onu değiştirdim ama sorun düzelmedi.acaba hava akış metreden olabilir mi?(Yine Park halinde iken motor devri üçbine geldi kaputu açıp hava akış metrenin soketini çıkarıp taktım devir normale döndü)acaba sorun nereden kaynaklanıyor yardımcı olursanız sevinirim(bu arada aracı beyincide cihaza bağladık hiçbir arıza kodu vermiyor)
Reis ustaya götürdüm onda yedekte rölanti moturu varmış.aracın üzerindekini söküp onu taktık yine aynı sorun değişen bir şey olmadı
Yardımlarınız için teşekkür ederim.sorun çözüldü. dediğiniz gibi gaz kelebeği sensörü arızalı çıktı.dün parçayı aldım bugün kendim taktım sorun çözüldü.