Arkadaşlar aracım Accent Era Otomatik 1.4 . 2. elden aldım alalı 2 ay oldu 2009 model gayet sorunsuz ve güzel ben aracımı seviyorum ama şu son zamanlarda örneğin kısa süreliğine bir yere gidicem diyelim aracı park ediyorum kontağı herşeyi kapatıyorm geldiğimde araç aşağıdaki videodaki gibi çalışmıyor. Bazen 4-5 dakikayı buluyor çalışması yani anahtarı çıkarıyorum kapıları kapatıp açıyorum bir şekilde çalışıyor ama enteresan bir şekilde hep kısa süreli beklemelerde yapıyor bu bozulma olayını. Ve nadiren oluyor. Yani 2 günde bir felan. Sabah çalıştırmalarda uzun süreli kapalı kalmalarda hiç sorun olmadı. Bunun dışında söyleybileceğim elektronikciye götürdüm anahtarlı ilgili bir sorun olabilir diye orada araba sürekli çalıştığı için usta bozuk halini görmeden teşhis koyamadı. Bu sorunu daha önce yaşayan tecrübe eden veya teşhis edebilecek varmı. Ne ustasına gitmeliyim ? Neyle alakalı olabilir ? Sürekli farklı farklı ustalara gidip zarara girmyelim. Lütfen tecrübeli kişiler yorum yaparsa sevinirm bu konuda. Sonuç itibariyle öğrenciyiz yanlış yönlendirilmeyelim, ustalarda heba olmayalım. ) Saygılar, Sevgiler herkese...
Sanki orada depo boş gibi görünüyor göstergede mazot bitmiş gibi görünüyor Bi ara benim era da da dediğiniz gibi kısa süreli stop edip tekrar çalıştırmak istediğinde aynı sorun oluyordu benzinli bu arada benim era ama bu sıkıntıyı kısa süre yaptı daha sonra kendiliğinden düzeldi. Immobilizier ili ilgili sanırım bu sıkıntı,bende kapı kilitleyip açtığımda felan çalışıyordu. Sent from my iPhone using Tapatalk
Merhaba. Anahtarı taktığın yerde imbobilizer anteni var. Sıkıntı ondan kaynaklı 40 tl ücreti var. Herhangi bir elektrikçiye git halleder. Ustaya götürürsen benzin pompası der sakin değiştirmeye kalkma. İyi günler
Evet arkadaşlar tespitlerinizde haklisiniz immobilizer de sorun olduğunu söyledi usta ama 150 ila 250 arasında değişiyor diyorlar yani kutuda sorun olabilirmiş antende de onu 5 saatlik bir kontrolden sonra anlarız diyorlar. Haramidere sanayide baktirdim sizce fiyat çokmu başka yerlere yoneleyimmi. Avrupa yakası bu arabadan daha iyi anlayan usta varmı daha ucuza yapabilecek.
Dun benim hyundai ustamda çay içerken bi getz geldi ayni senin sorundan. Kontak anahtarının oradaki anten sorun dedi ustam parçacıya sordu 105 tl dedi parçaya hatta elinde yokmuş sipariş ile gelir dediler. by MSI
Arkadaşlar Zafer kardeşe özel mesaj olarak attım ama sizlerden de aynı sorunu yaşayan olabilir diyerek buraya da paylaşıyorum. Aynı sorunu ben de yaşadım. Sanayide cihaza bağlayıp arıza tespiti ypıldı ve tabi ki Immobilizer anten sıkıntısı bulundu. Açıkçası 150 lira civarı para vermek istemiyordum. İnternette araştırdım ve yine bir forum sayfasında öğrendim ve uyguladım. Arkadaşlarım , abilerim , anahtarlarınızı ıslak mendille güzelce temizleyin. Bir adet kürdan yardımı ile tüm detaylarına kadar temizleyin. Benim anahtarımın üstünden baya kir çıktı. Bu temizleme işleminden sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım. Göstergedeki immobilizer ışığı yanmaya başladı. İnşallah sıkıntınızı bu şekilde masrafsız olarak halledersiniz. Ancak işe yaramazsa gerçekten bir problem var demektir
Hatta sanayide öyle enteresan , komik bir olay oldu ki usta kontağı çevirdi , immo ışığı yanmadı , bak şimdi çalışmayacak araç dedi çevirdi araç çalıştı Allah allah yaaav dedi tabi biz çıraklarla koptuk o anda