merhaba, ev aldığım için geçen yıl 2000 model 1.5 gls accenti 8 yıl kullandıktan sonra satmak zorunda kalmıştım . şimdi tekrar araba alma imkanı buldum. yeniden accent almaya karar verdim. era modelini düşünüyorum. şehir içinde kullanacağım için 2009-2011 arası eraların hangi modelini tavsiye edersiniz. İkinci olarak; dizel olanların masrafı benzin/lpgli olanlarla kıyas edilirse hangisi ideal olur.
Bu işler tamamen maneviyatla ($$$$$$) alakalı şimdi kimse 2011 select dururken 2009 team alın demez.Eğer Era da karar kıldıysanız https://www.hyundaiclubtr.com/upload/pdf2/accentera.pdf şurada 2012 yılında forumda paylaşılmış bir broşür var oradaki paketlerin özellikleri yazmakta eğer baktığınız paket burada yazmayan paketlerdense ( team gibi ) internette aratarak fazlaca şey bulabilirsiniz. Naçizane tavsiyem donanım özellik hoştur ama 2. el arabanın nasıl kullanıldığı temizliği bundan çok daha önemlidir. Hakkınızda hayırlısı olsun umarım gönlünüze göre bir araç bulabilirsiniz.
Yeni eviniz hayırlı olsun ,biz 2011 model 1.5 crdi era kullanıyoruz araç performansı gayet yeterli ort.90 km/h hızda Sehir dışı 900 km iyi geçtiği oluyor şehir içi değişiyor ortalama 700 km gibi menzil oluyor bakım masrafı tam hatırlamıyorum fakat yanlış değilse 200 tl gibi 10000-15000 km de bir masraf oluyor büyük şehirler de daha uygun olur sanırım
Teşekkür ederim. Allah herkese gönlüne göre versin. Benim aklımdaki temiz dizel era. Ama kısmet bakalım.
2012 accent eramı sifır aldim zamaninda. 6 senedir bende. 55 bin km yol yaptim ve diger accent eralarla kiyaslasim bu arada kullandim deneyimleri dinledim. Size sunu diyebilirimki kesinlikle esp li model olanlari alin yani 2011 ve 2012. 2010 senesinin yarisindada esp var diye biliyorum. Esp siz kac tane era surduysem benim aractaki gibi viraj kabiliyeti yok. Jant takan yay takanlar anca benim aracin yol tutusuna yaklasabiliyolar .. Dizel motorlar herzaman 2. Elde sorunlu olmustur ama era aliyosaniz benzinli motordan korkmayin. Ankarada taksiciler 800 bin 900 bin yapiyolar bizim bi arkadas 400 binde taksi cikmasi aldi kendisi 3 yildir sorunsuz biniyor. Benzin lpg en iyisi tabi performanstada dizelin yerini hic bisey tutmuyor.