Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Merak ve Çözüm ?

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda DoğukanGeyik tarafından 11 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Arkadaşlar herkese merhabalar , İyi forumlar.

Benim merak ettiğim ve canımı sıkan bir kaç sorunu sizinle paylaşmak isterim. Sorunum sol ön kapıdan gelen trim sesi bu ses teyp kapalıyken ve trafiğin az yoğun olduğu yerlerde sinir bozucu bir durum yaratıyor. Hatta kapı döşemesini söküp izolasyon bile yapmayı düşünmeye başladım. Daha önceleri ön sağ kapıda da bu ses gelmekteydi onu kendi çabalarımla çözdüm ama sol kapıdan gelen sesi halan çözemedim bu ses neyden kaynaklanıyor olabilir ve bunu sorundan kurtulmak için ne yapılmalıdır. Diğer bir sorunum ise far motoru ile ilgili sağ taraftaki far motoru aktif durumda çalışıyor fakat sol taraftaki yani sürücü tarafının ordaki far motorum çalışmıyor kabloları ile biraz oynadım belki gevşeme olmuştur diye söküp taktım falan ama çözemedim internettede araştırdım ucuz bir şeydir zaten diyerekten ama bulamadım far motorunun tamiri mümkünmüdür ? ve tamirini nerede yaptırabilirim ? eğer böyle birşey mümkün değilse nereden far motoru temin edebilirim ? acaba komple far takımı falan satın alsam içlerinden çıkıyormu ? far motorları sorularım ve sorunlarım bunlardı çok teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için :)

2. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aynı araç bendede var, maalesef dizel araçlarda bu titreşim den kaynaklanıyor olabilir, ben bu titreşimi en aza hatta yok ettim nasılmı,
    1- orjinal hava filitresi kullanırım
    2- mazotu sheel v power+nitro kullandım.
    Bu şekilde özellikle yanma kaliteli ve iyi olursa titreşimde azalıyor yada hiç olmuyor en azından araçdaki o sesleri yapmayacak şekilde, titreşimi en aza indiriyorsun.
    Tabiiki sizin araçtaki o ses titreşimden yapıyorsa bakmak lazım sizde anlarsınız zaten.

3. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Evet titreşim şeklinde oluyor rölantide ışıklarda durduğumda oluyor hareket halinde böyle bir şey yok ben yakıtı Lukoil'den alıyorum acaba yakıtın kalitesi kötü olduğu içinmi bir dahakine bende Shell'den alayım fark oluşucakmı görmüş olurum bu arada size bir sorun olucak konuyla alakalı değil ama ben bu V-Power + Nitro'yu çok araştırmıştım normal mazota oranla performans katıyor ama normal mazottan daha çabuk bitiyor falan diyorlar birde araç bu yakıtı katınca duman falan atıyor diyorlar ? bu doğrumu tamamen sallamasyon bir senaryomu ? . Normal mazota nazaran performansta ciddi bir fark oluyormu peki çok merak ediyorum gerçekten :)

4. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    evet doğukan, ben olayı böyle çözdüm dediğin gibi nitro kaliteli ve yanması optimum dır. aynen dediğin gibi rolantide titreşim oluyordu, yürürken bi şey yok işte bunu ben düşündüm böyle buldum yanma randımanlı olursa araç düzgün çalışıyor ve titreşimde azalıyor/yok oluyor, burada hava filitreside önemli temiz ve orjinal filitre yanma odasına daha randımanlı yakıt kullanmaya sevkeder .
    Nitro performan açısından mükemmel, doğrudur biraz fazla yaktırır ama olsun.
    tercih kullanıcıların konfor ve performansmı/ az tüketimmi...
    aslında hesaplarsan km de 5 kuruş bile fark etmiyor 30 kuruş yakıyorsa 33-35 kuruş yakar belki o kadar bile farketmez.
    sorduğun soruların cevabı burda siyah duman atması sallamasyon yok öyle bir şey ,performans fark edilecek şekilde artıyor, mazot tüketimi diğer mazotlara göre evet birazcık fazla olabilir bunlar benim deneyimlerimdir kesinlikle sallamasyon yoktur.

5. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Teşekkürler Ahmet Yaşar abicim çok yardımcı oldun çok çok teşekkürler bir dahakine bende Shell V-Power + Nitro ile doldurucam depoyu. Zaten aracı aldığım zaman Hyundai marka kullanmak üzere Hava, Mazot , Yağ filtrelerini değiştirdim yağıda 5 litre Castrol Magnatec Sentetik yağ olarak değiştirmiştim yanlız acemiliğimize denk gelmiş 10-40 koymuşum bir sürü olumsuz tepki aldım bir dahakine 5-40 yada 0-40 koyacağım sen hangisini koyuyorsun abi aracına yağ olarak :) Çok soru sordum biliyorum.

6. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet bizim araçlara servis 10-30 yada 10-40 koyuyorlar yanlış,( daha ucuza maledip müşteriye ucuz vermek için ) en doğrusu 5w-30 yada 5w-40 tam sentetik dir ben 5w-30 da koydum 5w-40 da.
    şimdi farkettim Antalya olduğunu;
    Sürekli Antalyada yaşayıp aracı orda kullanıyorsan yani sıcak iklimde 0w-40 gibi yağ kullanmayınız baştaki w rakamın yanında 0,5 gibi rakamlar kış lık rakamlardır.
    Aslında Antalya için 10w-40 da uygtundur

7. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Yakit filitresi degistirdiginizde bi bakin filitreye gorun kalitesizligi bir daha oyle dandik yerlerden almayin arabanizin masraf cikarmasini elinizde patlamasini istemiyorsaniz ben opet ve shell den aliyorum bazen dediginiz gibi goruyorum araba sallaniyo titremekten benimkini bi cok kisi dizel degilde benzinli saniyo bi kere benzin basiyodu pompaci :)

HTC One cihazımdan gönderildi

8. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Abi bazı arkadaşlar işte daha sesli çalışır normalden falan dedi ne yapacağımı bilemedim ilk defa dizel bir aracım oldu ondan önce hep benzinli aracımız olmuştu aile içinde gerek kendim falan o yüzden biraz tecrübesizim :) şimdi sen diyorsunki 10-40 iyidir peki bu yağla dahamı sesli çalışır motor ? Birde dediğin gibi Antalyada yaşıyorum pek şehir dışınada çıkmıyorum en fazla 2-3 gün durup geri dönerim yani araba Antalya arabası en uygun yağ 10-40 mı dersin 5-30 5-40 mı ? Şimdi 0-40 yağ tavsiye etmedilerde 5-30 5-40 falan koy dediler :). Arkadaşlar başka yorum yokmu bu arada şu far motoru hakkında ne yapabilirim yardımcı olacak kimse yokmu en başta Ahmet Yaşar abi ne yapabilirim onada bir el atarsan süper olur ya :)

9. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abicim bu arabalara 10-40 yağ koyulmaz ya araba tabi titrer kalın bi yağ o gelmez bu arabalar ben olsam beklemeden değiştiririm 5w-30 mobil 1 full esp yağ alın bak titriyomu araban :RpS_thumbup:

10. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Şuan için değiştirmeyi düşünmüyorum usta zaten sıkıntı olmaz bir dahakine 5-30 yada 5-40 koyarız kafana göre dedi ama Castrol Magnatec daha iyi gider falan dedi bende Shell koydurmayı düşünüyordum Mobil1'de olabilir 5.000 km böyle süreyim hava filtresi , mazot filtresi , yağ filtresi ,yağ toptan değiştiricem yeniden ama şuan için bana göre israf zaten mazot konusunda Shell alıcam daha önce Opet'ten mazot almıştım ama Opetin mazotunun kalitesini sevmiyorum arabanın alt devirlerini çok öldürüyor Lukoil'in mazot kalitesi daha iyi gibi ama Opet tavsiye etmem iğrenç bir mazot. Zaten bir dahakine Shell V-Power Nitro alıcam çok merak ediyorum o mazotuda. Titreme sorununu çözmüş olduk akaryakıt servisi ve yağ değişicek öğrenmiş oldum çok çok teşekkürler :)

11. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Far motoru konusunda hiçkimse birşey bilmiyormu ne yapabilirim ?

12. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Bi kaç kırdığım fardan biliyorum far içlerinde bulunan fabrikasyon motorlar yerinden çıkıp değişmesi biraz zor kırmak gerek presli oluyor ama sonradan takılan motorlar oluyormuş.yani değişebilen.böyle ise sıkıntı olma çıkma da bulunur.far tamircileri ile görüşmwk gerek

Yanma odasından gönderildi.

13. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Sanayiye uğramanız gerekecek herhalde :D iyi bir elektrikçi bulabilirseniz çıkma farların içinden çıkma bir motor takabilir veya tamirini yapabilir :D kapı içinden ses olayını ise kaportacılara danışabilirsiniz...

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Hiç söküp takarken kırıp parçalamk istemiyorum temiz iş olsun istiyorum. Sıfır far grubu satın alsam far motorlarıyla birliktemi geliyor yoksa ondan sök ona tak mantığımı hakimdir ? Eğer gelen farlar motoruyla beraber gönderiliyorsa 1 takım sipariş eder temiz bir işçilik yapmış olurum ?

15. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Tahminen far motoru içindedir.bunlarda preslidir.kırmadan zor gibi ama deneyin bi kırık era farı bulursanız iyi olur para vermeyin boşa

Yanma odasından gönderildi.

16. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    sıfır farların içinde motorları mevcut geçen hafta dükkanın yanındaki elektrikçi eraya far değiştirirken görmüştüm bence far almanıza gerek yok bir tane alınca öteki soluk durabilir.

17. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Takım olarak düşünmüştüm aslında pahalıyamı gelir ya ben kırık dökük bir yer görmekten hoşlanmıyorum herşey sıfır ayarında olucak :)

18. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    eğer farlarınız çok soluk değilse değiştrimeye gerek bile yok pahalıya gelebilir çünki :D

19. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
  20. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669