Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Kronik Arıza

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Aykut1221 tarafından 7 Aralık 2018 tarihinde açılan konu

1. Aykut1221

Aykut1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Aykut Küçük
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Herkese merhabalar, kısa süre içersinde başımdan geçen bir problemi sizlere aktarmak istiyorum. Aynı problemi yaşayıp çözümünü bulamayan kişilere faydam dokunursa çok mutlu olurum. Forumda bu sorunla alakalı bir konu varmı bakındım fakat göremedim o yüzden yazma gereğinde bulundum.

Öncelikle bu problemin Accent Era marka araçlarda belli bir km sonrası çok fazla ihtimallerle yaşandığını mekanik ustamdan öğrenmiş bulunmaktayım.

2011 CRDİ-VGT Team modelli Accent Era aracımda zaman zaman geç marş almalar 4-5-6 seferde yaşamaya başladım. Ardından araçta seyir halinde ilerlerken yavaşlamam gerektiği vakitte(kasis, trafik vb.) debriyaja basıp frene bastığım anda aracım zaman zaman stop ediyordu. Kesinlikle seyir halinde ilerlerken vites geçişlerinde vb. böyle bir sorun yapmasada. Belli bir hızda ilerlerken yavaşlamam veya durmam gereken durumlarda debriyaja bastığımda böyle bir problem yaşabiliyordum fakat sürekli bir şekilde değil.

Problemler git gide üst üste biniyordu gittiğim ustalar hata kodu bulamadıkları için tüm filtreler ve enjektör bakımlarına kadar girmeleri gerektiğini söyleyip çok yüksek miktarlar talep ediyordu. Bu problemlerin üstüne en son 3.viteste 2500-3000 devir aralıklarında yolda ilerlerken aracımın birden gaz yememesi durumu artık problemi çok ciddi bi noktaya getirdi. Aracımı stop edip yeniden çalıştırdığımda bu sorun ortadan kalkıyordu.

Sorunun çözümü olarak bu anlattıklarımın hiç birisi gösterilmedi sadece depo kısmında şamandırada plastik parçanın bir tanesinde oluşan çatlak sebebiyle aracın hava yaptığı ve beyinsel olarak kendini korumaya aldığını söylediler. O yüzden zaman zaman belli bir devirden sonra gaz kestiğini sabahları çok gerç marş almasını ve stop ettiğini söylediler. Çok büyük problemler olarak gözüken bu problemlerin sadece bir çatlaktan kaynaklandığını öğrenmem ilk olarak beni şaşırttı ve çok büyük masraflardan kurtardı.

En son yaptığımız muhabbette ise bir çok Accent Era'da bu sorunla karşılaştıklarını ilk vaka olmadığını kronik bir arıza olduğunu belli bir kilometreden sonra şamandırada bu çatlağın oluştuğunu söylediler.

Eğer böyle sorunlar yaşayan varsa çok büyük masraflara girmeden önce dediğim bölgeye baktırabilir. Faydam dokunduysa mutlu olurum herkese iyi forumlar.

2. erkan42

erkan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    373
    Ad Soyad:
    İskender Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Faydalı bilgilendirme için teşekkürler. Aracınızın km bilgisi nedir acaba ? Birde ben şimdiye kadar eraların kronikleşmiş bir problemini hiç duymadım.

3. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,430
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    km'yi ben de merak ettim. paylaşım için teşekkürler.

4. Aykut1221

Aykut1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Aykut Küçük
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    @erkan42 @onurforces Aracımın kilometresi 115.000'de. Aslında kronik kelimesi biraz abartı olmuş olabilir, aracımın ustası eraların bir çoğunda bu problemlere rastladıklarında ilk bahsettiğim parçaya baktıklarını söylediler ve hemen hemen hepsinde aynı yerden kaynaklandığını belirtti. Tabi her Era'da başa geliyormu tartışılır :)

erkan42 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş