Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era kapı kolu içi aydınlatması

'Kendin Yap - Do It Yourself (DIY) Uygulamaları' forumunda mursel_balci tarafından 17 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Dıy Sahibi: mustafaaa_orhan

Konu Linki: https://www.hyundaiclubtr.com/35333-kapi-kolu-ici-aydinlatmasi.html

Uzun zamandır düşündüğüm ve fırsatımın olmadığı için yapamadığım çalışmayı tamamladım bugün, öncelikle kapı kollarının gece yanmasını istediğim için park lambalarına bağlayacaktım sonra aklım geldi parkları açtığımda klima ya soguk sıcak ayarına ışık geliyordu buradan almayı düşündüm, sonra en alttaki çakmaklık ve 12V girişin bulunduğu bölümü açtım orada boşta bir kablo gördüm hemen ölçme cihazımla ölçtüm ve parkları açtığımda 12V gelen gücü buldum, resimleri ve aşamaları sırayla paylaşacağım,

Öncelikle gücü aldığım kablolarım, işaretledim

Biliyorsunuz ki kapı kartonunu sökmek istedigimizde ilk çıkaracağımız yer kapı kolunun orası, bunu sabit kablo yapsam sıkıntı cıkaracaktı her defasında, bende buraya erkek disi jak koydum. Ledlerimin gücü düsük oldugu icin 12V u düsürmek icin 3.3 Coulomb luk direnc kullandım. ve bu dırenclerı bu aparata sabitledim. Ve kabloları bağladım.

Ledim 1 liralık 5 ledli el fenerlerinin içindeki ledlerden

Ve kapı kollarımı önden 1.5cm olmak üzere ve diptende 1cm olmak üzere led in büyüklüğünde delip taktım

Üzerinide ısıtıp sıvı olan tabancalı silikon ile sabitledim kapattım

9V pil ile deneme yaptım sıkıntı yok ve işlemlere devam ettim

Hepsinin tamamlanmış hali

İşin büyüğüne geldik :)

kapı kartonları söküldü komple ve kablolar çekilip test edildi montajdan önce , aracın darma dağın resimleri, bu aşamada fazla foto çekemedim ama kablolar söyle geçiyor, orta direkten arka kapıya ön tarafındanda ön kapılara geçiyor. Tam aradan kabloyu almak için teybi çıkarmak zorunda kaldım.

Ve sonuç

10ur, AAcarol, sicilyali005 ve 7 kişi daha bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş