Arkadaşlar merhaba . Bir müddettir aracın kapı gergilerini değiştirmek için zaman arıyordum. Hafta sonu dört kapı gergisini değiştirdim. Değişiklikten sonra sadece şoför kapısında bir sorun oluştu. Kapı kapalı iken cam tamamen inmiyor kapı gergisi sıkıştırıyor ve cam yarımın biraz altında açıkken kapı açılmıyor , içerideki gergiye temas ediyor. Aracı aldığımdan bu yana ilk kez değişim yaptım. üzerinden çıkan gergide de sürtme varmış ama zamanla yerine alışmış galiba. Çünkü cam filminde tam oraya gelen kısımda kopma oluyordu. Bu durumla ilgili yapılabilecek bir şey varmı? ( diğer kapılarda sorun yok )
Parçayı sökün dremel ile taşlayın , zımparalayın sürten kısmını . Çok fazla talaş kaldırmayın deneyerek yapın. Sonrasında boya işlemleri yapıp geri takın . Gergiler işlevini yapmıyormuydu ?
Gergiler özelliğini yitirmişti. bir sefer söküp içerisinde küçük kauçuklar var onlara destek yapmıştım ama artık aşınma son aşamaya gelmiş değiştirdim. bahsettiğim sürten kısım tam gerginin kapı içerisinde kalan uç bölgedeki kare metal parça. oranın traşlanması gerginin özelliğini yitirmesine sebep olabilir. https://hizliresim.com/eeicb2m