Arkadaşlar Accent ERA 1.6 Benzinli aracım için iyi bir yaz lastiği arıyorum. Ölçüler 185/65/R14. Arkadaşlar İnternetten almayı düşünüyorum malumunuz bayilerde aynı lastiğe 180 TL istiyorlar internette kampanya diye satılıyor aynı lastikler 140-155 TL arasında ücretlere satılıyor ama taktırma parası rot ayarı falan için ekstra para alırlar mı? kusura bakmayın daha önce hiç lastik taktırmadım o yüzden birazda bilgisizim bu konularda. Açıkçası Petlas almayı düşünüyorum ama yinede tereddütlerim var. Şu an kullandığım lastikler Bridgestone yani Bridgestone'den Petlas'a geçmek nasıl sizce uygun olur mu?
Dunlop Touring R1 yeterince yumuşak ve ıslak zemin performansı gayet iyi... Tek sıkıntısı T sınıfı yani maksimum hız 190 km/h olan bir model... Sürekli yüksek hızlarda rahatsız eder ama şehir içi ve şehir dışı standart hızlarda harika... Petlas güzeldir... Türkiye şartları için ideal orta sert lastik... dayanıklıdır.... yumuşak modelleri de mevcuttur... PT535 falan var... normal kullanıcılar için yeterli... dışarda sök tak için tabiki de para alırlar...
Era için yumuşak lastik şart bu yüzden mıchelin energy veya Goodyear effient alın bu ikisi piyasanın en yumuşak Lastiklerdir
Bir era kullanicisi olarak Michelin hyundai için çok güzel bir çalışması var tavsiye ederim bakmanız için fayda var GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer bulabilirseniz ve isterseniz Bridgestone B330 evo lar yıllara ve yollara meydan okuyan türden bir lastik ben 5 yıldan uzun süredir kullanıyorum kesinlikle yanak çatlaması sertleşme yorulma aşınma belirtisi görmedim 30000km yol yaptım 5mm den fazla diş duruyor üzerinde su birikintilerinden dümdüz geçip gidiyor kuru zemin gibi keskin virajlarda C segmentleriyle yarışabiliyorum ancak bu lastik uğultu yapar söyleyeyim
Eski aracımda dunlop lastik vardı, otobanda 120 ile giderken arka lastik patlamıştı, bu olaydan sonra dunloptan uzak durdum. Michelin baya kaliteli ama fiyatı pahalı.