Merhaba. İlk aracım 2009 Accent Era için bı kaç arkadaşa sorduğumda petrol ofisinin kırmızı 3lt antifrizi tavsiye ettiler. Daha önce kullanan var mı ? Veya başka öneri verebilecek olan olursa memnun olurum.
Hocam merhaba, accent era ların antirifizi etilen glikol bazlı yeşil yada mavi renkte olanlardır. Kırmızı renk alırsan çökelme yapabilir, büyük sıkıntılara yol açabilir. Şuan üzerinde hangi renk antifiriz varsa o renkle devam etmeni tavsiye ederim. Mavi varsa castrol, yeşil varsa petrol ofisinin yeşil olanını alabilir sin.
kaliteli antifriz kullanın. petrol ofisinin kaliteli ürününü ben daha görmedim. castrol radicool mavi öneririm. https://www.akakce.com/antifriz/en-ucuz-castrol-radicool-3-lt-mavi-fiyati,29144294.html
Bende değiştirmeyi düşünüyordum ölçtüm 25 derece gelince vazgeçtim.Değişecek olsaydım Total Glacelf Eco Bs 3 Lt olanından alacaktım.Kullanma kılavuzunda da bu üründe de saf su ile karıştırılmalı diyor.Toplam soğutma kapasitesi ortalama 5.5 litre olması gerekiyor.(Benzinli) Etilen Glikol bazlı olması gerekiyor ve dökerken dikkat edin iyi bir boya çözücüdür.
Hyundainin orijinal antifrizlerini total üretiyor. Ben servisten aldım 2 değişimde de hiç bir sorunla karşılaşmadım. En son 120tl ödemiştim yetkili servisten aldığımda.
En son ne zaman antifrizi servisten değiştiniz? Total glacelf kullanıyorsa üstüne saf su en az 100 lira ürün tutuyor fiyatı uygun geldi.
Servislerde bazı parçalarin işleyişi değişebiliyor... Daha önce Agrofreez / Opet vb. ürünleri kullanıyordu... Ben son bakımda antifriz değiştirmiştim bir kaç hafta önce... İşçilik dahil 110-130 TL arası değişiyor... Organik yeşil renkli ve hyundai dan aldıklarını belirttiler...
2-3 ay önce servisten sadece antifirizi satın aldım değişimi kendim yaptım. Internetten 45tlde 10 lt saf su almışım birde benzinlikten bagajda bulunsun diye saf su aldım düz hesap 200tl tutmuş diyeyim.
Bu internetten yada petrollerde satilan sular gercekten saf mi ki acaba... Bana basit bir filtre ile aritilmis su gibi geliyor nedense ) Aslinda en iyisi is yeri yada evinde klima olanlar için yada kombiden yogusmadan gelen suyu kullanmak... )) saf su baska türlü kolay kolay en ucuz yoldan bulunmaz...
Servislerde de zaten saf su kondugunu da görmedim... Cesme suyu degil mi koyduklari... 3 litre antifiriz kalani da musluk suyu...