Herkese merhabalar, aracım 2010 1.5 dizel. Aracım trafikte kaldığı zaman hararet göstergesi yanmaya başlıyor ve 4-5 saniye sonra sönüyor sürekli döngü halinde tekrar ediyor. Bu arada arabanın güç kaybı yaptığı da hissediliyor. Sanayide 2 ustaya gittik, 2'si de sorunu bulamadı. Termostat vs değişti yine aynısını yapıyor. Sizce sıkıntı ne olabilir?
Merhaba bu sorunu 1 yıldan fazla süre çektim sorun şase büyük ihtimal mekanik bir sorun yoksa denemeside cok basit hemen bir akü takviye kablosu bulun akü - kutup başına tutturun ordan silecek suyunun olduğu taraftaki motor kulağına bağlayın aracı deneyin lamba yakmazsa şase sorunudur.Eğer şase sorunu olduğunu tespit edersek resim atarım nasıl sase attığımızı. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/coezuelemeyen-hararet-sorunum.41763/#post-761399
Aralarda hararet göstergesi yandimi iş işten geçmiştir artık lakin sizde yanıp sönüyorsa ve birşey olmuyorsa hararet yapmıyordur araç başka bir sikinti vardır
Silindir kapak contası sorunu da olabilir. motor suyunu ve borularını takip edin. sertleşme veya büzme varsa conta demek. daha yeni başıma geldi oradan biliyorum.
Merhabalar abi aslında elektrikçi de şase yapıyor dedi ve tamir etti ondan sonra yine yapmaya devam etti sıkıntı. Yüksek hızlarda ne kadar kullanırsam kullanayım hiç sıkıntı yok, trafikte durayım sürekli yapıyor. Dediğinizi yapacağım.
Selamünaleyküm arkadaşlar Benimde 1.5 dizel Era var son bir haftadır trafikte kalınca hararet ışığı yanıp 1 dakika sonra sönüyor bunu tekrar tekrar yapıyor. Elektrikçim hararet mişürünü değiştirelim dedi ve değiştirdik bilgisayara bağladık hararet 95 e geliyor hararet lambası yanıyor fan açınca yarım dakika içinde sönüyor. Araç suyu yağı normal tamircilerede baktırdım bir fikri olan yok hepsi değişik şeyler söylüyor parçalanmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Hareret trafikte kalma ? Trafikte kaldığınız süre ? Sıkışıklık derecesi ? Hava sıcaklığı ve nemli mi ? Bu sorulara cevap verirseniz durumu daha da netleştirelim
Şehir içi trafikte veya durduğu yerde bilgisayara bağlı hararet 95 e çıkıyor ışıkta beraber yanıyor fan açıyor yarım dakika içinde sönüyor
Antifriz var mı? Düz suyla çalıştırmıyorsundur umarım. Fan açması iyi termostat çalışıyor. Lakin yeterince su dolaşımı olmuyor. Araç soğukken radyatördeki kapağı açıp su seviyesine bakar mısın ? Kapağın üst kısmında olmalı . Benden daha iyi fikir önerisi yapacak yok mu ? Ben usta vs değilim sadece aracı ve sistemi tanıyorum
Fan sistemi dizellerde farklı mı acaba ? Benzinlilerde fanlar pwm ile çalışıyor. Bildiğiniz bilgisayar fanı gibi . Sıcaklığa göre fan devir alıyor. Kademe kademe açılsın olayı yok . Bu yüzden kolay kolay hareret yapmaz. Ayrıca iç havalandırmayı aktif edince radyatör fanları da çalışıyor. Hareret durumunda soğuk kademesine alıp fanları son kademe de çalıştırabilirsiniz. Klima açılırsa kapatın. 95 °C gelince fan açıyor olması saçma geldi bana. O sıcaklığa kadar aslında hissedilmeyecek şekilde sürekli dönüyor olması gerekiyor. Artan hızda tabii