Arkadaşlar 2007 accent era 1.5 crdi vgt style marka aracım 4 disk freni mevcut. Fakat öğrendiğim kadarıyla el freni kampanası mevcut. Bu kampanaya uyumlu pabuç/balata oem kodunu öğrenebilir miyim acil olarak. Araç yolda 30-40 km/h ile giderken birden tak tak tak diye sağ arka tekerlekten öyle bir ses geldi ki tekerlek koptu sandım. Öncesinde aracı hareket ettirirken el freni çekilmiş gibi balata kampanayı salmadı. Balata spreyiyle kampanayı açmadan delikten ve kenarlardan sıkarak temizledim, ondan sonra salmıştı. 4km sürdükten sonra bu olay başıma geldi. artık kampananın içerisinde ne kırıldı ne koptu bilmiyoruz. usta balata al gel bakarız dedi. Açıp bakmaya vakti olmadığı için ve bulunduğum ilçede yedek parça bulma sıkıntısı olduğu için oem kodu veya bir link atarsanız sevinirim
4 disk frende kampanayı ilk defa duyuyorum. Sizin arka balataları hareket ettiren kaliperde uzun pimler var. Onlar zamanla yağsız kalıp balatanın geri gelmesini engelleyebiliyor. Pimlere bir baktırın. Yağlattırın, gerekirse değiştirin. 1. Resimde ok ile gösterilen yerdeki pim. Üzerinde körük var. 2. Resimde kayar pim olarak belirtilmiş.
hocam sende Tekirdağda yaşıyosun demek Araba iş yerinin otoparkında kaldı hareket ettirmedim. İnince fotoğrafını atarım. Arka diskin önünde 3 parmaklık normalden ufak kampana var. dün lastiği söktüm ama kampana vidası kaynamış çok zorlamadım yalama olmasın diye. Üstünde bir lastik var delikte takılı. lastiği çıkarıp içine balata spreyi sıktım. İçine ışık tutunca kampananın yaylarını gördüm hocam. İlk duyduğumda bende şaşırdım. Disk frenin balatası aynı zamanda el frenini de tutuyor sanıyordum ama el freni için kampana varmış. normal frenlerin 4'üde disk eminim, az çok anlıyorum bu işlerden ön tekerleklerin kaliper tamir takımlarını alıp değiştirtmiştim. arkalardakini dün elimle yokladım kaliper pimindeki lastik sağlam duruyor, onuda sadece dıştan balata spreyi ile temizledim
Evet.Tekirdağ merkezdeyim. Fotoğrafları bekliyorum. Az önce arkadaşın era ya baktım. Dediğin gibi galiba, arka diskin orta kısmının çapı ve derinliği normale göre biraz fazla.
Akşam başka ustaya gidip kampanayı açması için rica ettim, kaliperi söktü kampanayı çıkardı, çıkarır çıkarmaz elfreni balatasının balata kısımları metal kısımdan ayrılmış kaliper içinde boşta kalmış, sesi onlar çıkarmış olduğunu gördük. Balatayı örnek için söktürdüm yarın gidip bi set alıcam. Eğer montajda ustanın yanında olursam fotoları çekeceğim
Bugun arka tekerden tikir tikir ses geliyodu tekeri soktum. Kaliperleri soktum balatayi cikardim derken ortadaki yerde kampana benzeri bi sistem gordum. 4 disk frenli araclarda bende arka diskler sıkar saniyodum ama oyle degilmis ortada kampana var ayrica bizzat söküp gordüm. Bu arada tıkirtının sebebi taşmış. Ufak bi taş sıkışmış diskle metal korumasi arasina. Parcanin kodunu bilmiyorum ama arastiracagim sizin icin.