Arkadaşlar merhabalar, Sitenize yeni üye oldum 1-2 aya kadar Seat ibiza 2011 model aracımı satıp 2010 yada 2011 model Accent era dizel otomatik bir araç alacağım eşim rahat sürsün diye, sitenizi incelemeye devam ediyorum fakat bir konu açıp genel olarak da bilgi almak istedim. İlk korkum aracın fazla yakıt tüketip tüketmeyeceği, kayınpederimde dizel manuel i var kokluyor resmen otomatiğide böylemidir yoksa beni üzer mi ? Diğer korkum vitesle alakalı çok araştırdım ama kafam karıştı değişik bir şanzımanı var vites değişimleri hissediliyor mu , çok bağırıyor mu kaç devirde vites değiştiriyor vs beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim birde şu kronik bir sorundan bahsediliyor o nedir anlayamadım (amartisörler) kayınpederin arabayıda kullanıyorumda hiçbir sorunu yok o yüzden takıldım.
Yakit tuketimi manuelden fazladir. Ama araca alisirsaniz vites gecislerini hizlandirirsiniz ayrica gaz pedalina olan tepkileriniz de tuketimi direk etkiler. Mesela benim esim bende sert kullanir araci tuketimi arttiriyor. Aracim manuel. Vites i 4 ileridir gecisleri sarsintisizdir bakim yapildiktan sonra sorunsuzdur. Amortisor sorunu kisiye gore degisiyor sanirim. Babamda sifir era aldi 2009 da degisim vs olmadi ama sorunda yasamadik. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Otm. Olduğu halde köpek gibi gidiyor dizel eralar zıplatma sorunu var ama çözümüde var monroe amortisör ben taktırdım zıplatma cart curt yok artık,tüketimide normaldir emsallerine oranla Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
forumdan faruk55 adlı abimiz aldı en net yorumu yapacaktır ancak emin olun siz eraya alıştıkça bırakmak istemeyeceksiniz. yakıt sizinle alakalı olarak değişir her araçta olduğu gibi...
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aklım baya karıştı, 30-31-32 Bin TL civarlarında Accente rakip birde Linea 1.3 ler çıkıyor siz olsanız napardınız ? Bu fiyat aralığında dizel otomatik çok fazla araç yok 2010 model ve üstü acaba benzinli otomatikleride mi katsam arama kriterime accentin dizel otomatiğide baya yakıyor gözüküyor şuan benim kullandığım 1.4 ibiza kadar yakacak tahminimce... Bide 4 vites olayı kafamı karıştırdı kaç devirde vites değiştiriyor yani 3000 de değiştiriyorsa yandık baya benzin harcar gibime geliyor. Bizzat kullanan varsa nolur detaylı yorum yazsın vites geçişleri nasıl kaç devirde vites değiştiriyor çok hissettiriyor mu vs ?
vites geçişleri tamamen sizin sağ ayagınıza baglı. benim uzun süreli tecrübem yok ama elantra santafe ve accent era otomatik kullandım sarsıntı yok ve geçiş devirleri tam hatırlamıyorum ama 2000 devir falandı sanırım ama hatırladıgım birşey dip gaz yapınca 4-5 bin devirlerde atıyor vitesi.
İstanbulda oturan ve 2010+ dizel otomatik accent era sı olan var mıdır Bana birkaç saatliğine arabayı tanıtsa bir iki sürdürse vs hemde bir yemek ısmarlasam var mı bir delikanlı Arabayı denemek istiyorumda kiracılara 100 tl verip bir gün kiralamaktan iyidir
Kolay olursa ve bulursan select veya bir üstü donanımlı dizel otomatik vites kirala 100 tl ye 1 gün bin daha iyi fikir sahibi olursun kesin kararını verirsin diyorum.