Merhabalar. Biraz önce aracımı park ederken geri manevra halinde direksiyonu sonuna kadar çevirdiğimde ciyak ciyak bir ses geldi. Direksiyonu sonuna kadar çevirmeyince ses yok ancak sonuna kadar çevirince bu ses geliyor. Daha önce başına böyle bir problem gelen kullanıcı oldu mu acaba ? Araç 2011 model 1.5 crdi.
Olmaz mi bana 700 tl kaacmisti direksiyon kutusundan geliyor hidroligi koyulan yedeki yagin sivisni kontrol et bir muddet sonra o eksilicek direksiyon sertlesikcek nerdeyse donmucek direk istanbuldaysan bosstanci da koc torna var oraya git baktirt yoksa daha da pahaliya mal olur
Ses hidrolik direksiyon kayışından geliyor çok büyük ihtimal sonuna kadar çevirince zorlanıyor ve kayış ötüyor. Ya ayarlanacak yada kayış değişecek ucuz birşey değişirken ayrıca v kayışını da değiştirmenizi öneririm kafanız rahat olur. Yağdan da olabilir ama düşük bir ihtimal.
Pompadan veya yagdansa guvv diye ses gelir ve sonunda pompa zarar gorup bozulacaktir eger kayistansa ciyakk diye oter oda direksiyonu tam kirdiginizda pompaya cok yuk bindiginden V kayisini zorlar kayis kacirir.Basta bahsettigim gibi ses geliyorsa eger yag seviyesini kontrol edin eski aracimda basima gelmisti hidrolik yag hortumu delinmiş hidrolik bittigi icin pompaya zarar gelmisti
Çok teşekkür ederim. Ciyak ciyak ses geliyor sanırım dediğiniz gibi kayıştan. İlk boş zamanımda gidip kontrol ettireceğim.
dıreksıyonda hıc bır zaman tam sag tam sol yapmam ıllakı bır arıza yaratırsınız dıkkatlı olun sonucta kul yapımı
Bende öyle düşünüyorum çünkü bir de 2003 partner var onda direksiyonun en ufak hareketinde bile uğultu sesi geliyordu problem pompadandı.
rica ederim partner bende de vardı 2.0 hdi keyifli araçtır iyi kaçar Direksiyonu en son çevirdiğiniz noktadan bir miktar daha geri toplayarak yapın manevranızı dibe dayanmasın yeterli olur her araç için geçerli
Bende seviyorum emektar partnerı bizdeki 1.9 ama biraz daha az yaksa daha çok sevebilirdim mesela bugün yine denedim ses gelirse video çekeyim diye bu sefer ses yapmadı acaba sona dayamadan kullansam bana bir problem çıkarır mı boşuna sanayiye gitmeyelim
Yani normal dönüşünde bir problem yoksa bundan sonra dikkatli kullanımda extra bir problem çıkaracağını sanmıyorum Eskiden cj6 vardı direksiyonu taş gibi gaz verince yumuşardı ))