Arkadaşlar hepinize iyi günler ve iyi forumlar dilerim. Ben Accent Era aracımın ön emniyet camı hariç tüm camlarına haberlerde serbest olduğunu gördüğümden 3 numara film yaptırdım. Fakat yakın çevremden bir çok arkadaşım bu şekilde ceza yiyeceğimden ve aracın muayeneden geçemeyeceğinden bahsettiler. Tüm bunlara ek olarak dün İstanbul Silivride bir Jandarma Trafik görevlisine sorduğumda yasak kardeşim her türlü film yasak fabrika çıkışı serbest sadece dedi ve yıkıldım... Bu konuyla ilgili olarak kesin bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ve 1 adet fotoğraf linkini bırakıyorum. https://i.hizliresim.com/7NaNGY.jpg
Bu konu ile ilgili yüzlerce fikir ve cevap var ama ben yıllardır zifiri karanlık cam filmli araç ile gezerim hiç ceza yemedim muayeneden de geçmediği olmadı. Ama ben şunu çok iyi biliyorum kendimi de buna göre şartlandırdım; cam filmi yasak değil fakat polis cam filminden sana ceza kesmek istedi, bağıra bağıra ceza keser hiç de bir şey diyemem şeklinde şartlandım.
Muayenede hafif kusur ile geçersiniz, ancak trafik çevirmesinde bu iş biraz polis insafına kalmış. En kötü ihtimal ile cam filmi yüzünden ceza yiyip, aracınıza trafikten men şerhi düşülür. Cezayı ödedikten sonra filmi çıkarıp trafik şubeye gidip aracın filmsiz olduğunu gösterip şerhi kaldırmanız gerekir. Sadece ceza ödeyip film ile dolaşırsanız, ya da filmi kaldırmış olmanıza rağmen trafik şubeden şerhi düşürmez iseniz, 8 gün sonra aracınız "trafik men" görünür ve bulunduğu yerde bağlanır. Bu en kötü senaryoyu İstanbul da bizzat yaşadığım için eminim konudan. Çeşitli mecralarda itiraz yolu açık, iptal edilebilir deniliyor, ama bunu polis pek takmıyor. Böyle dediğinizde ise, ben cezamı yazarım, şerhi düşerim sen iptal için uğraş diyor Yakın zamanda emniyet müdürlüğünün izin verdiği yerlerde takılarak ruhsata işlenmesi hususu kanun olarak geçti, ama henüz yetkili bir müessese tanımlı değil. Sonuç olarak cam filmi yüzünden yıllarca ceza yemeden dolaşabilirsiniz, ya da ilk paragrafta anlattığım senaryo ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu kadar geniş yelpazeli bir ihtimaller Denizi var. Karar sizin.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Fakat cam filminin serbest olduğu bir çok haber kanalında yayımlanmış ve resmi gazetede belirtilmiş olmasına rağmen cezai işlem uygulanması çok can sıkıcı bir durum
Numarası hiç önemli değil var mı var yine olacak olanı yapar memur bey arkadaşım dediği gibi biraz şans benim arabada bırak dışarıdan içerinin görünmesini içeriden dışarısı göküzmüyor ama soran eden yok... Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bı sorun olana kadar dursun bence yakışıyor. Türkiye'nin hukuk sisteminin saçmalığından öte bir şey değil. Ön cam harici sorun olmuyor demişti başka bir memur.. Onlar da emin değil.herkesin kafasına göre anlık .. Eserse duruşuna bile yazası geliyor
Haklısınız herkesin kafası karışık ve cidden arabaya yakışıyor. Fakat 200 liraya film çektirip 189 lira ceza yiyeceksek yakışıp yakışmamasının pek bir önemi kalmıyor