Arkadaşlar selam; 2006 model 1.5 crdi dizel accent era sahibiyim. Biz kamp yapmayı çok seviyoruz, bazen gittiğimiz yerler asfalt olmayıp taşlı topraklı bozuk yollar olabiliyor, malum aracımız hoplayıp zıplamayı seven bir araç ve çözümüde sanırım yoki, bu tip yollarda gitmek için bizim aracımızda nasıl bir etki oluşturur acaba? güvenebilir miyiz?
Benzer bir sıkıntı blue'nun arka süspansiyonlarında vardı, yan sanayi arka helezon yay ve süspansiyon değişimi ile çözmüştüm.
araba zaten hop hop zıp zıp allah kolaylık versın bence o tarz ısler ıcın suv turune egılme zamanınız gelmıs.
Accent era değil hangi binek araç olsa devamlı bozuk yolda gidilse yazık olur dağılır haşat yani...yavaş ve çok sabırlı bir sürüş gerekir...yada 4çeker bir pıckup off-rod aracı
Bozuk yollar dediğim, öyle suv gerektiren yollar kadar bozuk değildi aslında ben anlatırken abartmış olabilirim.
Öyle yolda zaten yavaş gidileceği için sorun olmaz altı da yüksek zaten. Konfor beklemek biraz zor tabiki engebe çukur gibi yerlerden çok yavaş geçmenizi öneririm helezonları yumuşak amortisörleri tak tak vurur.
aracımı almadan önce Honda CRV de baktım ama bütçeme göre fiyatlar baya yüksek km lerde idi, önceki arabam astra f 1998 model HB idi, lpg tankı yüzünden bagaj baya küçük idi, era dizel bu konuda daha geniş bagaj hacmi sundu
era ; ekonomik - rahat - araç açılımı... emsallarine göre iyi ama sonuçta alt segment bir araç çok fazla bir konfor ve performans beklenemeyebilir...
Artvinde gitmediği yer yok! Unutma orada düz yer yok! ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
demek istediğiniz bu aracın ne kadar dayanıklı olduğu ise, gayet dayanıklıdır. bildiğim kadarıyla arka süspansiyon gazlı ve çok sağlam. muhtemelen bu tip yollarda kullanınca ön takımda bazı parçaları çabuk eskitir, ama sorun değil çünkü hepsini değiştirseniz 600-700tlye halledersiniz. parçaları ucuz sonuçta. bence bu tip yolda kullanacaksanız lastiklerinize dikkat edin, günümüzde ucuz lastikler çok çabuk balon yapıyor.