Arkadaşlar selamın aleyküm öncelikle burda yeniyim doğru yere mi konu açtım bilmiyorum 2010 model 1.4 benzin LPG accent era aracım var şöyle Bi sorunum var araçta gaz da giderken sorun yok ama benzinde rolandide sorun yok benzinde yolda gazlarken motordan şıkırtı sesi geliyor sanki subap gibi 2 demir parça birbirine vuruyor gibi ama gazda sorun olmuyor İstanbulda Bi kaç ustaya gittim herkes farklı bişey söyledi kime inanacağım şaşırdım resmen Bi yardımcı olacak ustamız var mı şimdiden teşekkür ederim
İlk çalıştırmada mı geliyor? Yoksa motor sıcakken benzine alınca ses yapma mı başlıyor? Öncelikle böyle deneyin.
Motor sıcak soğuk fark etmiyor aracı gazdan benzine geçirdiğim an bu ses başlıyor gaza aldığımda kesiliyor ve motor soğukken benzinde çalışıyor o zaman da oluyor motor ısındıktan sonra da oluyor
Benzine aldığınızda lpgnin sigortasını çekip denemeniz mümkün mü? Lpg enjektörü bu kadar ses yapabilir.
Ben anahtarı takıp ilk kademeye aldığım zaman araçtan zıng zıng diye ses geliyordu bir ustaya sordum bu ne sesi diye benzin pompası dedi değişecek sonradan kendim buldum ön farın ayar motoru sesiymiş. Ben de sizin sesin benzin pompasından olduğunu düşünmüyorum ama aklıma geldi işte.
Doğrudur valla hocam şuan ustaya motorla alakalı bişey soruyorum şöyle sorun var diye hemen üst kapak sökülecek diyorlar bu gibi kaç sorun geldi başıma hepsi üst kapak dedi ve kendi araştırmalarım la ve çok ustaya gitmekle asıl sorunu buldum
dostum sorun motordan olsa lpg'de de olur... benim aracımda lifter şıkırdaması vardı mesela lpg benzin fark etmiyordu... muhtemelen senin sorunun benzin sistemi ile ilgili... ankaraya yolun düşerse bu ara eğer kendi özel servisimi verebilirim benim adımı vererek git bir göster, iyi ve ilgili arkadaşlardır... parantezicihayatlar@gmail.com adresine mail atarsan oradan iletişim bilgilerini verebilirim.
lpg enjektörü boş çalışınca çok metal sesi yapıyor. lpg enjektör kablolarını sökerek de deneyebilirsiniz.