Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era Arka Pandizotu (Hoparlörleri) Sökme!

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda djkubi tarafından 4 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Yeni aldığım jbl gt-963 model hoparlörleri takmak için arka pandizotu söktüm.
    Fazla resim çekemedim ancak yinede sökmek isteyenlere bilgi olması açısından paylaşmak istedim.

Öncelikle bagaj tarafından sarı renkte olan klipsleri bir pense yardımıyla tutarak hafifçe içe bastırmanız gerek. Daha sonra firen lambasına ait olan soketi çıkarın.

Şimdi koltukları katlayın ve Gri renkteki klipsleri düz tornavida yardımıyla kanırtarak sökün. Plastiklerin aşağı inen kısmında 1 tade daha klips var bunu sökerken dikkatli olun.

Yan direk plastiklerinin ikisinde sökülmesi gerekli bunu için, kapakçığın altındaki vidayı yıldız tornavida yardımıyla sökün. Daha sonra düz tornavida ile orta kısımdan kanırtarak çıkarın. Plastiğin alt kısmı, kapı altına doğru giden plastikle birleştiği yer biraz değişik burada dikkatli olun!

Bu kısmın resmi yok ama anlatmaya çalışıyım; Buraya kadar geldiysek pandizotu tutan hiçbir şey yok. Pandizotun kenarları, kapı eşiklerine doğru giden plastiklere takılıyor, burada eğerek bükerek yukarı çekerek pandizotu almaya çalışıyoruz. Bu arada sol arka kapı direği içinde bulunan cam rezistans kablosu bizi büyük zorlayabilir. Biraz kaba güç uygulayarak pandizotu yukarı kaldırıyoruz ve kendimize doğru çekiyoruz. Burada sağa yada sola yamultarak çekmeyin. Pandizotun önündeki ufak parçalar zarar görebilir aşağıdaki gibi.Biraz sabırla yavaş yavaş yapmaya çalışın.

Tüm parçaları sökerken düz bir şekilde sökmeye özen gösterin yoksa benim gibi yamultarak sökmeye çalışırsanız başınıza bu gelebilir. Neyseki japon yapıştırıcısı işe yaradı:)

Buda sökülmüş hali

Hoparlör ölçülerinide aldım değiştirmek isteyene yardımcı olur.

Accent era rear speakers removed.

mhsn bunu beğendi.
  2. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bir süre sonra çok yararlanacağım kesin bu bilgiden :)

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    buorjınal fabrıkanın takmıs oldugu kolonlarmı bende de pıoneerın 6*9 oval kolonları var ama arka pandızota takamıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

4. TrabzonAccent

TrabzonAccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende aldım pioneer 6*9 ama sanırsam bende takmakta zorlanacağım. Napcam ya keşke video lu olsaydı. Teybi öyle taktım youtube dan videosu vardı bakarak herşeye hazırlıklı söktüm.

5. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

dikkatli ol, acele etme. uzunca bi tornavidayla hafif hafif yoklayarak sök her parçayı. hoparlörü sabitleyen 4tane vida var. onları sökmek için alan çok dar. ona uygun bi tornavi veya lokma takımını yanında bulundurursan işini kolaylaştırmış olursunhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    ben ön ve arka hoparlörleri elektrikçide değiştirdim, 30 lira vermiştim, ama gerçekten zor iş, arka pandizotu ve kolonları sökmek çok zor oluyor, camın alt tarafına her tornavida girmiyor, önlerede mid takım taktırmıştım, 3 saat uğraşmıştı adamcağız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Starexe Ön Hoparlör Montajı 15 Dk Sürmüştü

Düzenleyen : Ersin Cerrah

8. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Ben de arkaya perde taktırmak istedim, 3 ayrı perdeci gezdim arkayı sökemediler, hatta bazı yerlere zarar da verdiler, en sonunda perde rayını hoparlörlerin üstüne monte ettik, kötü bi görüntü ortaya çıktı şimdi de, arka cama film takıp bu kötü görüntüyü kapatacağım.

9. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    forumda vardı admire pandizot sökümü diye keşke ona baksaydınız.

10. Nizam

Nizam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Nizam Özkan
    Dün bende sağ kompenant arızalanmıştı söküp idareten başka uygun bi hoparlör buldum onu taktım tam randıman yok ama el sarımı eski oval poineerlar idare ediyo şimdilik yakında arkadaki orjinal hoparlörlerin yerinede uygun fiyat ve ebatta hoparlör bulursam pandizotu sökücem yoksa forumda resimlerini çekip koyarım...

Bu Sayfayı Paylaş