Arkadaşlar forumu arattım ama benzer bir konu bulamadığım için yeni bir konu açtım, başka bir yerde geçti ise kusura bakmayın. 2006 Era da sağ arka koltuk üst kısmından bongo denen vurmalı çalgınınkine benzer bir ses geliyor arka teker çukura düştüğünde sırf bu ses yüzünden 4 amortisör ve z rotları değiştirdim. Amortisör kuleleri sağlam denince dokunmadık, ses yine kesilmeyince bagajı boşalttık, bütün denemelerde bir türlü sesin kaynağını bulamadık, önceleri sadece araba derin bir çukura düşüp esnediğinde gelen ses artık her çukurda geliyor. Tesadüfen ararken arka sağ koltuk mandalını açıp koltuğu hafif yatırdığımızda sesin kesildiğini gördük. Koltuk arkası plastik döşemelerin klipslerini gözden geçirdim hepsi sağlam ama birleşim yerinin altında daha ince klipsler için yerler var ama oralar iki tarafta da boş. Bu klipsleri parça satan yerlerde bulamadım servisi de bir türlü açık olduğu saatlerde yakalayamıyorum.. Gelen ses klipsin kaportadaki hareketindeki sese de benziyor. Emniyet kemerlerinin makaraları sağlam ve sıkı gözüküyor. koltuk açma mandalının geçtiği demiri bantla izole etmeyi düşündüm ama sıkışıp açılmama ihtimali de var... Böyle bir durum başına gelen var mı acaba?