Arkadaşlar merhaba, Accent era aracımda anahtarla arabanın kiliti zor açılıyor. Pili yeni almama rağmen iki üç ayda bir anahtarın içini açıp kontak spreyle temizledikten sonra düzeliyor. Birkaç ay sonra sorun tekrarlıyor. Araba tarafındaki alıcıda bir sorun olabilir mi söküp oksit temizliği yapılabilir mi tam olarak nerde alıcı sistemi?
multimetreniz varsa standby durumda ne kadar akım çekiyor bakabilirsiniz. bozuk bir devre elemanı nedeniyle bataryanızı boşaltıyor olabilir.
Eğer bilgin yoksa bu anahtarı micro electronic takipçi tamir serisine gönder. Yedek anahtar kullanırsın birkaç hafta Youtube kanalı var. Ücretsiz tamir imkanı sağlayabilir.
Ben de konuya yakın olabilecek bir soru mu sorayım. Era'mın orjinal anahtarı 5-6 sene önce kontağı döndürmediği için o zamandan beri yedek anahtarla kullanıyorum aracı. immobilizer hatası mıdır başka bir şey midir bilemiyorum. Bu sorun için yetkili servise mi gitmek gerekir? Yoksa bu işler ile uğraşan bir anahtarcıda çözebilir miyim bu sıkıntıyı?
Göstergede simgesi vardı immobolizer eşleme yapmazsa yanıyordu . Servisi bilemem ama immo kod hatası ise Bir anahtarcı bunu çözebilir.
İmmo hatası olduğundan emin değilim yazdığım gibi. Orjinal anahtar kontağı bir milim bile çevirmemeye başlamıştı bir anda.
Aynı durumdan daha yeni servisten orijinal anahtar yaptırdım.Biraz maliyetli,4500TL ye mâl oldu.Anahtar kontağı çevirmiyordu hiç.İmmo ışığı yanıyor,kapıları açıp kapatıyordu sorunsuz şekilde.Hiç uğraşmayıp yenisini sipariş edip koydum kenara ne olur ne olmaz diye.