Merhaba arkadaslar. Milenyum kasa accentim var degerinin üzerinde para teklif ettikleri için satmayı düşünüyorum buna bağlı olarak 2010 1.4 era team almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz? Sent from my iPhone using Tapatalk
Aracı eğer uzun yolda kullanacaksanız tavsiye etmem . Ama şehir içi ve 100 ü geçmeden kullanacaksanız tavsiye ederim . Era lar seri arabalardır . Ama yol tutuşları benim hoşuma gitmiyor . Bende 2008 era 1.4 select vardı . 1.4 bence yeterli bir motor . Şehir içi kısa mesafede 100 km / 6.9 - 7.2 lt aralarında geziniyordu yakıt tüketimim .
Birde ekliyeyim . Aracımda lpg yoktu . Benzinliydi . Donanım olarak team ları bilmiyorum . Ama select te abs , dijital klima , 4 cam otomatik , çift airbag , elekt. ayna , sis farı ön ve arka vs. özellikler var dı .
Genelde şehir içi kullanıyorum ama yakıt biraz fazla gibi geldi bana ama bakalım yinede. Çok tesekkür ederim Yusuf Bey Sent from my iPhone using Tapatalk
Doğrudur . Benzinde fazla yakıyor . Neden lpg taktırmadığımı belirteyim . Aracı gerçekten çok kısa mesafede kullandım . Sıralı sistemde motor ısındıktan sonra lpg ye geçtiği için daha lpg ye geçtiği andan 2 dk sonra gideceğim yere varıyordum . Yani lpg nin avantajı bana yaramıyordu . Hatta şu anda yumurta kasa var o da benzinli . Ama lpg taktıran arkadaşlar yardımcı olurlar yakıt tüketiminde .
Aslında bende lpg taktırmayı düşünmüyorum motor ömrü, çekiş açısından vs. Sanırım aracı yakından incelemek iyi olacak Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet yakından incelemek gerekiyor . Hakkınızda hayırlısı olsun . Şunu da söylemek isterim . Era beni hiç sanayiye götürmedi . Zaten 48 binde aldım 64 binde sattım . Piyasası da var . Eğer hevesiniz varsa araca alın . Dikkat edilmesi gereken tek şey hasar boya vs. araç temiz olsun her türlü satarsınız .
Hyundaı kullanan biri olarak tekrardan Hyundaı almak istiyorum yakıt, yedek parça, seri olması vs. Bunlar büyük artılar benim için. Dediğiniz gibi boyasız,kazasız,düşük kilometreli buldugum takdirde çok iyi olacagını düşünüyorum Sent from my iPhone using Tapatalk
4 yıl 2009 1.4 era team abs kullandım. Atiker lpg taktırdım alır almaz. 4 yıl boyunca bir kez olsun sanayinin önünden geçmedim desem yeridir. Ancak uzun yolda çok yoruyor. Ayrıca frenajı iyi değil. Şehir içi için ideal araç.
@aknky aslında ben şehir içi genelde kullanırım diyerek şehir içi araba almaktan yana değilim... zira şehir dışına çıkınca insan soğuyabiliyor... Era iyi arabadır hakkını yiyemeyiz ama madem bütceniz var , hyundai düşünüyorsanız ve konfor istiyorsanız sonata, elentra bakabilirsiniz... belki yakıt değişken olabilir ama konfor arabanıza bağlar
6 yıldır 2009 era 1.4 lpg kullanıyoruz bir kez bile lpgden veya herhangi bir şeyden bakımlar dışında sanayiye gitmedik. Aracı devirli kullanıyoruz lpg 10 Lt'yi hiç aşmadı. Performans isteniyorsa eğer era dizel bakılabilir. Yol tutuşu konusuna gelirsek çok iyi değil ama ne kadar bulgur o kadar köfte. Yol tutuşu konusunda parasının arabası ve viraj kabiliyeti açısından kendinden üst segment olan fluence ve lineadan bence çok daha başarılı. GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konuda size katılıyorum Samet Bey tavsiyelerinizi değerlendirecem tesekkür ederim. Sent from my iPhone using Tapatalk
Benim de aynı şekilde 2008 1.4 select var. 2 yıldır kullanıyorum. Tüpte şehiriçi: 17 kuruş, uzun yolda: 14 kuruşa kadar düşüyor. Fakat bu yakıt hesaplaması LPG litre fiyatına göre değişir. Benim bulunduğum ilde LPG 1.77 TL. İlk arabam Hyundai ERA, almadan önce onlarca öneri geldi. Akla hayale gelmeyecek markalar, modeller ama iyiki ERA almışım diyorum hala. Bence de uzun yolda maksimum 120 ile gideceksen al. Onun haricinde yol tutuşu ve verdiği güven tatmin etmeyebilir. Şehir içinde bu segmentte en az yakan arabaların içinde ilk 3 tedir tahminim.