Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era allmayı düşünüyorum??

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Terminator tarafından 10 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. Terminator

Terminator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batu KINK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Accent Era almayı düşünüyorum arkadaşlar aracın olumlu ve olumsuz yönlerini yazarsanız sevinirim...

Mesajlarınızı Bekliyorum...

2. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Forumda Accent Era'ya özel başlık var. Orada herşeyi bulabilirsin.

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    özetleyeyim size az yakar çok kaçar sorun çıkarmaz

4. Terminator

Terminator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batu KINK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Peki 1.4 1.5 1.6 mı daha iyi?
    Benzin LPG mi sadece Benzinmi yoksa dizelmi?
    Dizel sorun çıkarıyor mu?

5. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benzinli alacaksan 1.6 altına düşme derim. Zamanında ben alırken aradaki fark 1000 Tl'ydi. Almadığıma pişman oldum. 1.4'de iyi fakat performans için 1.6 daha iyi bana göre.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.6 Benzinli + LPG Çok Güzel. Forumda 760,000 Kmde Motoruna ANahtar Değmemiş Taksi Var.

7. StrawBeeRy

StrawBeeRy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert S.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    şuan 2 tane eramız var ikiside 1.5 dizel biri CRDİ 2010 model Team paket 162.000 de diğeri VGT CRDİ 2008 model Style paket 150.000 de bunlardan önce bir tane daha vardı onuda 210.000 de sattık hiçbirinde rutin bakımları haricinde çok büyük bir arıza veya sorun çıkarmadı sadece şimdiki 2008 modelde geçende soğutma sisteminde sorun vardı radyatöre yağ felan karışmış onuda 1.350 liraya hallettirdik onun haricinde hiçbir sıkıntıları yok maşallah saat gibiler.ama çoğu araştırmamda bunların turbolarının çabuk patates olduğu bilgisine vardım fakat böyle bir olay yaşamadık inşallah yaşamayız :)

8. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba,
    Bende de 2011 Model 1.5 CRDI Era var. Aracım şuan 33000 KM de ve ilk sahibiyim. Büyük sorun ne yaşadınız derseniz aklıma ilk gelen ve en son yaşadığın Turbo sıkıntısı oldu. 32000 km de değişti ve Allahtan garantiliydi, para vermeden hallettim. Onun dışında sıkıntım yol tutuşu ve savrulma problemi idi. Onları da 15" Jant ve 195/55/15 lastik alarak azalttım. Sonrasında Eibach Pro Kit Yay takarak büyük ölçüde sorun çözüldü. Tabi giderilemeyen sıkıntıda mevcut. O da sürücü koltuğumda sinir bozucu bir gıcırdama var. 2 kere koltuk sökülüp tamir edildi ama sorun devam ediyor.

Sıkıntılarımdan ve çözümlerden bahsettim. Birazda güzel taraflarından bahsediyim. Bi kere 110 bg lik motoru çok keyifli. Size extra bir güven veriyor. Özellikle uzun yolda zorunlu araç sollamalarında. Dizel motoru sizin kullanımınıza göre çok cimri olabiliyor. Şehir içi 700 km yol yaptığım oldu ki İstanbulda yaşıyorum. Kullanım maliyetleri oldukça düşük. Servise en çok verdiğim para 295 TL. Bana göre bu sınıfta alınabilecek en iyi araçlardan. Tavsiye edermisiniz diye sorarsanız KESİNLİKLE...

Sıfır Düşünürseniz Dizelin sıfırı artık yok. Benzinli de tek tük kaldı. Eğer 1.4 Mode düşünürseniz Düz vites aşağıdaki ilana bir bakın :)
    Tanıdıktır Yardımcı olurum...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-bayi-cikisli-sifir-era-92999468/detay

9. Terminator

Terminator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batu KINK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dizel almayı düşünüyorum ama arıza çıkarır diyorlar bazıları da diyor ki dizel den başkasına bakma kafam çok karıştı:confused:

10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben 1.5 seneyi aşkın sğredir kullanıyorum. Yukarıda yazdığım sıkıntılar dışında herhangi bişey yaşamadım. En ciddisi ise Turbo idi. Garanti sayesinde ondan da yara almadan kurtuldum :) Hyundai markasının en önemli özelliği mekanik aksamının dayanıklılığı bu bir gerçek. Taksicilere bakın. Uygun maliyetli ve dayanıklı olmayan bir araç Taksi olamaz. Sağlamlık tarafında kafanız karışmasın. Ama sonuçta kul yapımıdır, olmucak bişey sizi bulabilir bunada yapılacak bişey yok. Mesela Forumda Faruk arkadaşımızın yanılmıyosam 2 kapısı değişti çürüklerden dolayı. 2010 model 1.4 aracı. Yani birazda şans işi :)

11. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
  12. Terminator

Terminator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batu KINK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç ile yaşadığınız sorunları yazarmısınız ve çözümlerini.

13. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Batu kardeş bizde yaklaşık 1 ay önce accent era 1.4 benzinli select aldık, atiker tüp taktırdık ve sehirlerarası (antep-maraş) klima sürekli açık 80 liralık gazla 450 kilometre gittik, daha geçen hafta denedik :)...rahatlık konusunda gayet tatminkar, arkadaşların (gurcanbulut) dediği üzere, arka amartisör sehiriiçindeki ufak kasislerde cok güzel hiç hissettirmiyo desem yeridir ama biraz hızlı girersen ve engelde büyük ise arkası fazla hopluyo :)...
    sanırım 2. el alacaksınız?
    select'in altına düşmeyin derim, teamlerde güzel ama selecte göre eksiği cok..
    araç 3000 devir üzeri ooldugunda gücünü tam anlamıyla gösteriyo, benim görüşüm..üst devirlere cıkınca 1.4 mü, 1.6mı ayırt edemezsin sonucda benzinlilerin de beygir gücü ve torku yabana atılıcak türden değil...cok da performans delisi iseniz 1.5 dizel alın chip taktırın deli olun :))..
    ben olsam 1.4 benzinli select ya da style veya 1.5 crdi vgt (dizel) select alırım...
    sunuda belirteyim, C-D segmenti araçları 4 ay araştırdım, yedek parça, konfor, ekonomi acısından en iyisi sizi temin ederim ki era'dır..tabi tercih size kalmış, İyi günler dilerim..

14. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
  15. phersu

phersu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet güzel araba ben de kullanıyorum 1.4 Expo Gold,benzinli modeli 2009 yılı.Şimdiye kadar her yıl bakımını yaptırdım,seneden seneye ön kapağı açtım anlayacağın.Ancak yakıt konusunda ortalama seviyelerde.
    Hyundai sitesine baktım şu anki fiyatlara ve görülüyor ki 1.6 motor satıştan kaldırılmış.Sadece 1.4 motor benzinli ve donanım olarak start ve mode seçenekleri kalmış:(
    İlla ki Era olsun dersen 1.6 motor benzinli alman tavsiyem.Yıllık en az 20000 km yaparsan dizel alman tavsiyem,çünkü ancak kendini oratalama en az 3 yılda amotri eder.Tahminim o ki dizel için de 36000 tl civarında fiyata alırsın.

Anladığıma göre sedan tipi araç tercih ettiğin.Bu nedenle Blue veya Hyundai'nin ikiz kardeşi Kia Rio bakmanı şiddetle tavsiye ederim. 33000 ile 38000 tl aralığında değişen fiyatlarda Blue'den bile üsütün donanıma sahip araçlar var şu an için B segmentinde.

Bu Sayfayı Paylaş