Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent era alarm montaj pinleri

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda tanko78 tarafından 8 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    era mda orjinal pasif alarm var fakat ben yeni bir alarm aldım.

elektrik elektronik bilgim var sadece araçta hangi kabloyu nerede bulurum tam bilmiyorum(örn sinyal lambalarını veya iç aydınlatma veya arka kaput aydınlatması gibi). eğer üzerindeki alarmı bulursam oraya tüm kablolar geliyodur diye düşünüyorum
    bunu kendim takmak istiyorum üzerindeki orj alarm veya merkezi kilit beyni nerdedir acaba bilen var mı?
    Düzenleyen : tanko78

2. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    pazar günü araca park sensörü bağladım
    alarm daha gelmedi muhtemelen bu hafta sonu da onu takarım havalar müsade ederse

3. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Nasıl bir park sensörü bağladınız kaça mal oldu acaba ben de basit sesli bir şey düşünüyorum.

4. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    33tl sadece sesli ikaz veriyor
    montajını da kendim yaptım

5. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Markası ne acaba nereden aldınız?

6. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  7. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba arkadaşlar.
    cumartesi günü araca alarm ve cam kaldırma modülü taktım.
    yalnız işler hiçte umduğum gibi gitmedi. Ben <ADKLIK id=adklik7>sigorta</ADKLIK> kutusu veya direksiyoınun altında bir yerde araçta var olan orjinal alarm veya uzaktan <ADKLIK id=adklik8>kumanda</ADKLIK> kutusu <ADKLIK id=adklik9>tarz</ADKLIK>ı birşey bulup ona gelen kablşoları kullanmayı düşünüyordum fakan bu tarz bir kutuya rastlamadım:(
    montaj işinden vazgeçip gidip sanaide taktırmayı düşünürken sigorta kutusundaki soketleri incelerken merkezi kilit tetikleme <ADKLIK id=adklik10>kablolar</ADKLIK>ını buldum derken sinyalleri tavan lambası gerken alarmı araca taktım.
    Yinede aşılması gereken birkaç sorunum var
    1.orjinal alarm yerini bulamadığım için sökemedim yani arka planda hala çalışıyor <ADKLIK id=adklik11>anahtardan</ADKLIK> komut bekliyor.
    2 arka bagajdan sigorta kutusuna gelen bagaj açık uyarısı kablosunu bulamadım dolayısıyla arka bagajı alarm korumasına ekleyemedim. zaten orjinal alarmda da anahtarla açılınca çalmıyordu ama
    3 alarmın sirenini bağlayamadım daha doğrusu içerden <ADKLIK id=adklik12>motor</ADKLIK> kısmına bir kablo çıkartmam gerekiyor birtek o kaldı. bu kabloyu <ADKLIK id=adklik13>ikili</ADKLIK> çekip oradan kaput açık uyarısını da alıcam gelen mevcut kabloyu bulamadım. yani sireni çalmayan bir alarmım oldu :)
    4 orjinal alarmla kapıları açınca içerdeki ışıklar yanıyor ama benim alarmla sadece kapılar açılıyor.

Beni alarm takmaya iten şey ise yedek anahtarımın olmayışı ve servis kumandalı bir anahtar için 400 tl istemesiydi 50 tl lik alarmla iki adet uzaktan kumandam olucak ve 70-80 tlye immo yu kopyalatınca maliyeti düşürecektim

cam kaldırma modülüne gelince sandığımdan daha <ADKLIK id=adklik14>kolay</ADKLIK> oldu sadece içerden kapı içine iki adet kablo çekmem gerekti 12V ve tetikleme için.
    çalışması alarmla kapıları kilitleyince sol ön sağ ön sol arka sağ arka sırasıyla camları kapatıyor bir dezavantajı kapıları her kilitlediğinizde camlara sırayla saniyelik te olsa yukarı komutu gönderiyo. Zamanla cam motorlarına bi zararı olurmu bilmem

itiraf etmem gerekirse yaptım fakat içime sinmedi. önümüzdeki bakımda serviste söktürüp tekrar onlara montajını yaptırmayı düşünüyorum.

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    serviste pahalıya gelir, ayrıca aracın garantisiyle ilgili sıkıntı olur
    en iyisi iyi bir elektirkçi bulup ona düzelttitmek bence,
    birde sitemiz üyelerine uygun fiyatlara yedek ve sustalı anahtar yapan istinye anahtara sorun bakalım ne yapılabilir

9. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    zaten her şey servisin çok pahalı olmasından kaynaklanıyor
    yedek anahtarımı 100 150 tl ye yapsalar bukadar zahmete girermiydim

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bu arada Altunuzade Capitol de sustalı anahtarı 50tl e yapıyorlar. -2 katta anahtarcı bir abi var. Epey muhabbet ettik. Tesaduffen gordum. Okadra onunden gectim ama hiç dikkat etmemiştim.

Orjinal alarmlar genelde kopyalanmaz dedi. Araba ile gelen alarmların sifresi farklı olabiliyor denemek kontrol etmek lazım dedi. Fakat, ne yazıkki sonradan taktırdıgımız alarmların sifresini bir aletin üstüne koyarak 10sn de çözüyor ve baska bir alete kopyalabiliyor.

İstinyeye uzak olanların gidebilecegi bir yer. Arkadasın vw marka arabasında eski kumanda vardı. onu sustalı yaptı. Orjinalden hiç bir farkıda yok.
    yedek anahtarı immosuyla yapıyorlar. Fakat, orjinal kumanda da sifreye göre her kumandaya anahtarın kumandası kopyalanmıyor sanırım. Abi cok güzel anlattı ama ben o sırada sustalı modellerine baktıgımdan dinleyemedim.

Düzenleyen : qaan88

11. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    era nın sigorta kutusu
    acaba sigortaların yanındaki beyaz kutu arabanın orjinal ararmı mı
    eps nin kartıdır diye orayı hiç ölçmedim
    şimdi resimlere bakarken aklıma geldi bilen varmı acaba o nedir

12. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    EWET ARKADAŞLAR DURUM NETLEŞTİ
    http://i1010.hizliresim.com/2010/10/22/2064.jpg
    işaretli kutu merkezi kilit beyni (ETAKS Modülü)

bu da sevre şeması

<TABLE style="WIDTH: 476pt; BORDER-COLLAPSE: collapse" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=634>
    <COLGROUP>
    <COL style="WIDTH: 67pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 3254" width=89>
    <COL style="WIDTH: 183pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 8923" width=244>
    <COL style="WIDTH: 226pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 11008" width=301>

<TR style="HEIGHT: 15.75pt" height=21>
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; WIDTH: 67pt; HEIGHT: 15.75pt; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; dddddd: " height=21 width=89 ="xl63">Terminal No.
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 183pt; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; dddddd: " width=244 ="xl65">Connector A
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 226pt; BORDER-TOP: gray 1pt solid; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; dddddd: " width=301 ="xl65">Connector B
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; WIDTH: 67pt; HEIGHT: 15.75pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " height=21 width=89 ="xl64">1
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 183pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " width=244 ="xl66">Door unlock relay
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 226pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " width=301 ="xl66">Assist door switch
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; WIDTH: 67pt; HEIGHT: 15.75pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " height=21 width=89 ="xl64">2
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 183pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " width=244 ="xl66">Power window relay
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 226pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " width=301 ="xl66">4 door switch
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; WIDTH: 67pt; HEIGHT: 15.75pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " height=21 width=89 ="xl64">3
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 183pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " width=244 ="xl66">Burglar alarm horn relay
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray; WIDTH: 226pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " width=301 ="xl66">Assist door key unlock switch
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BORDER-LEFT: gray 1pt solid; WIDTH: 67pt; HEIGHT: 15.75pt; BORDER-TOP: gray; BORDER-RIGHT: gray 1pt solid; transparent: " height=21 width=89 ="xl64">4
    <TD style="BORDER-BOTTOM: gray 1pt solid; BOR

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    resimde işaretlediğiniz röledir, etacs değil. zaten soket pin sayısının az olduğunu görebilirsiniz.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet benim çektiğim resimdeki açı alttan olduğu içinICMyani rolelerin olduğuyer
    hemen onun üzerinde duran açık renkli olan da etaks o yüzden dayreyi biraz büyük tuttum
    Düzenleyen : tanko78

16. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    keşke o resimleri şu soruyu sorduğumda paylaşsaydınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Keşke dediğiniz gibi forumda yazan her mesajı takip edebilsem ama malesef gün oluyor hiç bakamıyorum bile. Özellikle "accent era" alt forumuna "alarm montajı" diye bir başlık açarsanız içine girmeden bunun bir montaj tavsiyesi olduğunu düşünürüz. "teknik sorunlar ve çözümleri" alt forumuna açsaydınız yada başlığınızı "alarm montajı için destek lazım" v.s. yapsaydınız daha dikkat çekici olabilirdi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : MSC

18. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Serdar ocam bide şu soruma cevap versenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Tanko kardeş vaktim az benim bir konum vardı arat bul far seviye düğme ışıklandırması. İçinde sigortalara ait excel formatlı dosya var ondaki sig. etiketleri seninkilerle aynı. hatasız şekilde türkçe ve ait olduğu sistemi hemen bulursun herkeseiyi geceler.

20. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    buraya alarm montaj pinlerini eklemiştim fakat silinmiş
    neden acaba