Arkadaşlar herkese selamlar perşembe akşamı Hyundai Accent Era 1.5 Crdi aracımı teslim aldık fakat yetkili servis dışında amortisör ve yol tutuşu hakkında ankarada bu konularda tecrübesi ve bana yardımcı adres veya kişi önerilerinizi alabilirmiyim Yardımcı olacağı konu şöyle Ben aracın amortisörlerinde oynama yapmayı düşünüyorum yere yakınlığını ve yol tutuşunu daha iyi nasıl yapabileceğim konusunda araç üzerinde değişiklik yapmayı düşünüyorum ama yanlış anlaşılmasın spor bir otomobil modifiye etmeye çalışmıyorum şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar aynı araca sahibiz bende 1 hafta önce satın aldım yol tutuşundan inanılmaz derecede rahatsızım korkudan 70-80 km yi geçemiyorum babamda 2002 model honda civic var uzun süre onu kullandım ve aynı segment 2 arabayı karşılaştırdıgım zaman accentimde gercekten bir sorun oldugunu düşünüyorum bende sizin gibi modifiye amaçlı değil ama arabayı 3.5 cm kısaltıp 205 jant ve lastik almayı düşünüyorum konuyla ilgili ne yapmamız gerektiğine dair bir bilgi alabilirsek çok sevinirim sanırım accent lerin tümünde bu sorun vardır
yayları ve amortisörleri değiştirip memnun olanlar vardı sitede ben denemedim yorum yapamam tamam süspansiyonu çok iyi değil ama 70-80i geçilmeyecek gibi de değil, bu sınıf bir araçtan ne beklediğinize bağlı bence çok zorlanmadığı sürece problem yaratmıyor, spor kullanım amacıyla üretilmiş bir araçta değil zaten...
honda civic ile accent era aynı segment değil bildğim kadarıyla honda city deseniz belki. Ayrıca Accent'i ilk kullanmaya başladığınızda yol tutuşta o güvensizlik hissini veriyor.O kabul ama zamanla alışıyorsunuz ve 70-80 ile gitmek sizi rahatsız etmeye başlayaçak. Çünkü bu arabayı kullanmaya başladığınızda gücü hissediyordunuz.
BENDE AYNI ARACIN SAHİBİYİM 4 GUN ÖNCE SIFIR ALDIM DAHA ÖNCESİNDE AYNI ARAÇLA 2011 ERA DİZEL YOLCULUK YAPTIM 170 KM HIZLA RAHATLIKLA GİRDİĞİM VİRAJLAR OLDU.YOL TUTUŞU KONUSUNDA BEN SUPER DEMİYORUM AMA KORKULUCAK KADARDA KÖTÜ DEĞİL 3.5 CM EİBACH YAYLA OZ GRANDSUPERTURİSMO JANT ALIRSANIZ SIKINTI BİTİCEK BUNA İNANIN
civic C, era B segment benim bildiğim. Yani aynı segment değil. Belirtmiş bir arkadaş zaten. Aynı aracı ben 1.5 yıldır kullanıyorum. Evet yol tutuşu çok iyi değil. Güven vermiyor. Ama 120 den sonra bu geçerli bana göre. Düzenleyen : alpozturk2002
Valla bende yıl başında aldım CRDI eramı ve gayet memnunum. Virajlara çok sert girince her an kendini atıcak gibi bir hisse kapılabiliyosunuz ama otoyolda ani hızlanmaları mükemmel, genel olarak hızlanmaları muhteşem, özellikle 3. vites tam bir şahlanma vitesi. 170 i bende gördüm otobanda ve gayet iyiydi. Bende yay değil ama jant ve lastik takımı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu ya 205/55/15 veya 195/50/16 gayet uygundur. Ben 16 jant a yakınım ve onu düşünüyorum. Kullananlar mutlaka bu değişikliklerin yapılmasını söylüyor...
Yanlız kullanması çok keyifli bir araç. Özellikle yokuşlarda tırmanması varya tazı gibi çıkıyor yukarı. Ne zaman ihtiyacım olsa sağ ayağımın altında isteklerime hemen cevap verecek bir gaz pedalının olduğunu bilmek çok güzel...
Motosiklet gibi hızlanıyor. Yokuşlu yerler eğlence yerine dönüşüyor. Yayadan önce jant-lastik takımı takın, sonrasında yaya bakarsınız. Jant-lastik takımıyla fena olmuyor. Fazla abartmadan 195/55/15 ölçüleri bile olur.
195/55/15 eralarda kitapçıkta bile yazıyor kullanılabileceği. Çok geniş değil zaten. Ha dahageniş taksan bile dizel era da çekiş problemi olmaz bana inan https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif 2009 katoloğunda (makyajlı kasa) geliştirilmiş süspansiyon falan diyordu. Bende ki de bundan ve abartı bir sorun yok.
Beyler bence abartıyorsunuz... Ben arabanın orjinalini bozmadım.. Şehirler arası yolda 120 km hız yaptım.. Viraja girince savrulma yaşamadım... Daha yüksek hızı ne yapacaksın.. Bana kalsa arabaların tamamında son hızı 140 fln yaparım )