Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Era 2007 Egr Soğutucu Ve Sıcak Soğuk Klapesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda victory53 tarafından 24 Ağustos 2019 tarihinde açılan konu

1. victory53

victory53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    zafer birinci
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaş iyi forumlar daha önce su eksiltmeyle ilgili konu açmıştım artık olay çok farklı boyutlara gitti özetçe şöyle anlatayım.aracım era 2007 dizel 5-6 ay kadar önce arkadaş tavsiyesiyle rize sanayi sitesinde büyük bi koreci ustamızı ziyaret ettik aracı gösterdik aracı bırakmamızı söyleyerek kontrollerini gerçekleştirecekmiş bizde güvendik bıraktık neyse kontroller yapıldı radyatör değişti tıkalıymış zaten ama eksilme devam ediyor tüm kontrollerden sonra motor inecek kapaktan dendi tamam indir dedik indirildi.kapak çatlak dendi dendi emin misiniz dedim evet su izleri var dendi tamam dedik sıfır kapak adık toplandı yapıldı tamam dediler aldım 1 gün sonra baktım su yok gene eksiltmiş yine götürdük ustaya tekrar söküldü bu sefer kapakarı ben teste yolladım ikiside sağlam çıktı.sonra meğersem gömlekte çatlak varmış ordan suyu yanma odasına veriyormuş sorun gömlekte çıktı yine tamam dedik komple motoru yaptık.arabayı aldım 10 gün sorun yok dedim bidaha bakiim bi baktım egr soğutucu bağlanmamış aradım ustayı sen bağla dedi bende bağladım teknisyenim elimden geliyor bağlayınca su eksilmeye başladı kafayı yedik.usta dedi ondandır oda arızalı ankaradan çıkma tertemiz egr aldık taktık sıkıntı yok araç istanbula gitti geldi bişey yok buraya geldi yine eksiltmeye başladı.yine egr soğutucuyu iptal ettim şuan eksiltme yok 10 gündür.toplam masraf 10.000 tl arkadaşlar çok uzun oldu kusura bakmayın sıkılmadan okuyan okumayan herkeze teşekkür ederim de benim sorunum hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum psikolojim bozuldu...
    bide bunlar yetmezmiş gibi kaloriferin yarısı sıcak yarısı soğuk üflüyor sıcaktayken klapeden olur dediler ne derece doğrudur.

MAERKEK bunu beğendi.
  2. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Klima gazı eksik ise yapabiliyormuş. Bir sıcak bir soğuk üflemeyi.

Başka şöyle çözüldü diyen de var.
    ÇÖZÜLDÜ!
    Arkadaşlar sorunu hallettim kokpit vs sökülmeden işin ehli bir elektrikçi usta hallettti sağolsun.... Kalorifer kazananına bağlı olan dağıtım motoru isimli bir parça arızalanmış fiyatı 240TL, usta sök tak olarak 40TL aldı....
    Yalnız o motordan ikişer tane var sağ sol olmak üzere biri 2 pinli biri 5 pinli, 2 pinli olan 117TL benim 5pinli olanı yani 120 derece açılı olanı arıza yapmış o 240TL idi şuan iki tarafa da aynı sıcaklıkta üflüyor.....
    Klima klapesi diye aratırken şuna rastladım.

1)2011 modellerde egr kapağı kronik sıkıntılıdır.Çatlar ve motor soğutma suyu boşalır.

Sizin egr de bunu yapıyor olabilir.
    Ne gereksiz bir usta ise tüm motoru sıfırlamış.

Neyse ayrıca klapeden de yapabilirmiş.

İşin ustası değilim İnternete bakıp cevap veriyorum. Çünkü açılmadan bakılmadan bundan demek zor.

<<bülent>>, MAERKEK ve victory53 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş