Öncelikle Selamun Aleyküm,Benim 2008 1.5 VGT Accent Era’m Var. Araç Durduğu Yerde bi 10 dakika bekledikten sonra deli gibi gidiyor ama hiç beklemeden sürekli sürünce o performans olmuyor. Bilgili Arkadaşlardan Yardımlarını Bekliyorum.
Ve aleykum selam, Aynı aractan bendede var sogukta hava zaten soguk oldugu ıcın olsıjen soguk havada daha fazla oldugu ıcın performans daha ıyı olur motor ısınınca hava kutlesınden dolayı oksıjen azalır bu yuzden cekıs duser. Intercooler tuebodan gelen havayı sogutarak emme manıfolduna gonderır ancak ıntercooler doluysa yada arıza varsa kacak vs gibi ozaman yeterınce sogutma saglayamaz..ben ıntercooler sokup temızledım soguk sıcak aynı performans suan sızınde sorununuz bu olabılır, tabi daha tecrubelı arkadaslarda tecrubelerını paylaşırlar
Hocam İntercooler’ı Sıfır Alıp Taktım Ben Kaçak Olma İhtimali Yok Yani, Soğuktada Sıcaktada Bu Sorunu Yaşıyorum Ben Mazot Filtresinden Olabilir mi Acaba Diyorum Mazot Filtresi Bende Değişmedi Bi önceki Sahibindede Değişmemiş Ondan Önce Kim Bilir Ne Zaman Değişti. Onu Bi Deneyeceğim.
turbo selenoidinde sorun yoksa muhtemelen mazot filtresi. değiştirecekseniz mümkünse orjinal bosch alın.
Turbo Selenoidinide Orjinal Sıfır Alıp Taktım. Ya Zaten Alt Devirlerde Ufak Bi Cansızlık var ama o gittiği zamanlarda o alt devirlerdeki cansızlığı hissetmiyorsun. Mazot filtresini Deneyeceğim.
Birde Mesela Şöylede Bi Durum Var Gaza Birden Sonuna Kadar Basınca Araç Alt Devirlerde Yürümüyor Ama gaza yavaş yavaş basınca alt devirler daha canlı oluyor
turbo ile havakazanı arasındaki hortumu kontrol etmenizde fayda var. bir ihtimal havaakışmetre sorunu da yaşıyor olabilirsiniz, yakınlarınızda deneyecek başka accent varsa söküp deneyebilirsiniz.
3 tane era var bizde map sensörü,maf sensörü,havaakışmetre hepsini denedim onlar olmuyor. Turbo ile havakazanı arasındaki hortumuda deneyeceğim