accent era 1.4 tüplü olan aracına hakimim ama 1.5 dizel almak üzereyim bu motor hakkında da pek bir bilgim yok siz değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız kullanıcı olarak çok mutlu olurum
Hocam 1.5 era deyince hemen dikkatimi çeker üç seneye yakın kullandım yakıt süper performans dersen o kasa o motora az geliyor yüksek torku sayesinde hızlanması ve kuvveti üst düzey. Beğenmediğim tek nokta turboya birşey olacak mı korkusu ben 80 binde aldım 130 binde sattım çok şükür turbo ile ilgili bi sorun yaşamadım donanım falan zaten sizde de olduğu için bilirsiniz o detayları ekstra bi sorunuz varsa cevaplarım şimdiden hayırlı olsun
bende tüplüsüne 3 sene bindim allaha şükür beni hiç yormadı çok razıydım baya zaman geçti şimdi dizeli alıcam kısmet olursa alıcam da işte turbo efsanesini çok duydum eniştemden alıcam yaşlı adam arabayı hiç zorlayan birisi değil tahmin ediyorum ki moturu falan temizdir bakımları çok ağırmı dizel aracın beni çok yorar mı acaba ?
Yok hocam pek bi fark olmuyor geçen hatta servisten aradılar kampanya var bakımlarınız 500 liraya yapalım diye sattığımı bilmedikleri için ağır bakım olayıyla ilgili birşey yapmadım açıkcası yorum yapamam ama pek fark edeceğini sanmıyorum turbo işine gelince abim ben aracı aldıktan sonra çok beğendi gitti kendisi aldı iki senedir soğukken turboSu ötüyor hala bi hasar çıkarmadı kullanıyor onun km fazlaydı tabi
öyleyse çok bir fark yok benzinli olanlarla oda o civarlarda oluyor zaten yağ falan filan. peki dikkat etmem gereken ekstra birşey varmıdır bu araç için bildiğiniz ?
5-40 kaliteli yağ, polen hariç orjinal filtre kullan yeterli. İlk çalıştırmada ve stop etmeden önce biraz beklersin. Motor biraz ısınmadan ani gaz ve sert kullanım yapma. Özellikle kışın.
Mazot filtresi yoktur onun icinde. Yuzde yuz eminim. Yoksa o fiyata imkansiz. Servisler düdükçü olmuş iyice.
Var hocam garantisi olmayan araçlara uygun fiyat çekiyorlar adamlar bizzat aradı beni bakımınız geldi 500 lira dediler arabayı sattığımı bilmedikleri için bende elentra benzinli var garantisi olduğu için 1300 çektiler
aracı ekspere koydum bugün turbonun oradan yağ geliyor oradaki borulardan bende gördüm eksper gösterdi ustaya götürdüm ustada bu kronik dedi hani bunlarda genelde oluyor terleme gibi birşey dedi korkucak herhangi birşey yok dedi turbo çok hafif üflüyor dedi yani normal dedi şuan için bir sıkıntı yok motor çok temiz çıktı ama aracın bir 1500 2000 liralık bir masrafı var trigerdi fren balatasıydı akis plastiği yırtılmış o var yani hepsi toplam o civardaymış siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
biraz terleme normal derler ama ne seviyedeki normal bunu ancak bakan usta bilir. hyundainin bazı yan sanayi parçaları orjinalin yerini tutmaz, bazen de orjinal parçaların fiyatı fazla olabilir. bu nedenle triger falan gibi değişimlerde masrafınız daha fazla çıkabilir.
Orjinal trigere usta 1500 2000 arası gider dedi yani sanayi olan ise 700 800 lira falan bende büyük bir ihtimal ile yan sanayi takacağım parça metal olduğu için çok bir sorun olacağını zannetmiyorum
trigerle birlikte devir daim ve gergilerde değişir büyük ihtimalle. yan sanayi gergilerde ben problem yaşamıştım.
Triger ile gergilerin değiştiğini bilmiyordum onların hepsini öğrenir ustalarlada konuşup ona göre değişimini yaparım inşallah