Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim. 1 sene oldu accent era 1.5 CRDİ kullanıcısıyım. Aracım 220 bin'de stop etme sorunu vardı şamandıraya baktığımızda çatlak vardı ve orjinali ile değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. Sorunum şu şekilde yarım depo civarında iken geç çalışma oluyor ve çalıştıktan sonra boşta iken gaza basıp çekiyorum devir düşüp stop ediyor seyir halinde iken de bu sorun devam ediyor boşa attığımda veya debriyaja bastığımda devir süşüp geri topluyor yada toplayamazsa stop ediyor 2-3 defa kaza atlattım birçok defa ustalara baktırmama rağmen sorun hala çözülmedi ustalar bakıyorlar sonrasında 2-3 gün düzeliyor ama sonrasında tekrar ediyor. Şamandırayı değiştirdikten sonra arıza ışığı yaktı ve aşağıda ki resimdeki arıza kodlarını verdi ama ustalar baktı manifold kelebeği takılmış düzelttik dediler 3 gün sıkınt olmadı ama sonrasında tekrar sorun oldu egr yi temizledik ama hala sorun çözülmedi başına gelen veya anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Hepinize iyi forumlar dilerim.
kardo resim yüklenmemiş.. arıza kodları görünmüyor.. rölanti valfini söküp tamamen dağıtıp bütün pislikleri temizlemeni tavsiye ederim.. sadece kelebek boğzaı temizliği yetmeyebilir.. anlaşılan aracın devir düşerken motor rolantiye dönerken toparlayamayıp stop ediyor.. buna bir çok şey sebep olabilir.. arızalı yakıt pompası.. kızdırma bujileri.. enjektörlerden birisi yada ikisi.. rölanti valfinin tıkalı olması.. yada emme manilodundaki kaçak hava bile olabilir.. biraz detaylı ve örnek vererek anlatırmısın durumu.. mesele ne yaptında böyle oldu.. önceden varmıydı.. aracın çekişinde sorun varmı.. yakıtı arttımı.. tekleme yapıyormu.. kalkışlarda titreme varmı..yokuş yukarı çıkarkenmi yapıyor.. inerkenmi..sıcak havalarda yapıyormu.. soğuk havalarda yapıyormu.. su eksiltme varmı.. gibi detaylar verirsen.. yardımcı olalım..