İyi günler 2010 1.4 era aracım var.3 aydır bir türlü bulamadığım aracın ilk önce ön sağ tarafında başlayıp sonra solundada ortaya çıkan çıtırtı sesi.bu ses plastik sesi değil.kaportadaki bir sesi direğe ve göğüs plastiğinin altına veriyor.direkteki plastikleri söktüm içine köpük sıktım kesmedi.davlumbazları söktüm tüm kabloları çırt kelepçe ilesabitledim.silikonladım hatta çamurluklardaki sinyalleri bile silikonla sabitledim yok banamısın demiyor.Arabayı lifte çıkartıp indirdikten sonra 1 saat falan ses yok sonra yine başlıyor.Amortisör kafalarındaki lastiklermi? Öyle gıcık edici bir seski anlatamam kafam takıldı .arabaya binmek istemiyorum.kulağım arabadaki seste ses öyle bir seski çıt çıt çıtır çıtır çıtır bildiğiniz arabaya ince çakıl taşı atıyorlar.3-4 usta gezdim bulamadılar.Ayrıca bu ses araba çalışmazken ve çalışmaz durumda salladığımda yok.hakeret ettiğinde başlıyor. Allah aşkına böyle bir şey ile karşılaşan varmı?bana acil yardım.Araca binmek içimden gelmiyor.
helezon yaylarının oturduğu yatak var üstte, onun yukarıda bu yatağın üstünde rulmanı olacak direksiyonu çevirince yaylar dönsün diye bu rulmanlar ne alemde bakmak lazım, birde amortisörün içine toz pislik girmesin diye körük var helezonun içinde olur bu körük yırtıldıysa falan sağa sola çarpar tangır tungur çatırtı yapar, oralara bakınız. Böyle birşey https://www.parcayedek.com/marka/50368-amortisor-rulmani-r9-r19-mgn-prt-106-206-306-skf.html