Herkese iyi forumlar, 2010 Accent Era 1.4 Teaö aracım var sıralı sistem BRC marka LPG Li aracımın günlük kullanımında motor check ışığı bazen 30 saniye sürekli yanıp sönüyor sonrasında tekrar yanmıyor sebebini bir türlü bulamadım daha önce başına gelen oldu mu?
Anlık bir hata kodu geliyor ve siliniyor. Fakir karışım hatası olabilir . Tam olarak hangi devirde , viteste , hızda oluyor bu olay . Lpg'yi nereden alıyorsunuz ? Hangi şehirdesiniz ? Obd2 elm327 cihazıyla oluşan arıza kodu görülebilir . Telefona bağlayarak bakabilirsiniz .
Ani gazlanmalarda yapıyor ise buji veya bobinlerden şüphelenebilirsiniz. Yanıp söndüğü için arıza cihazında görememe gibi bir ihtimal var. Bobinler ne zaman değişti acaba. İngilizce olarak yaptığım aramalarda bu yanıp sönmenin nedeni olarak (usually indicates a severe engine misfire allowing unburned fuel to be dumped into the exhaust system) ateşleme olmaması sebebiyle yanmamış yakıtın egzos sistemine gitmesinden bahsediyor. Mesela bobinlere yük bindiği ani gazlanmalarda mı meydana geliyor ve yanıp sönme esnasında ufak bir tekleme veya çekiş düşüklüğü var mı? Benim aklıma böyle bir ihtimal geldi. Tabiki başka bir nedende olabilir. Bobinleri değiştirdiniz mi veya değiştiyseniz orjinal bobin mi?
Benzer durum babamın getz'te de oldu. 3. Silindirde ateşleme hatası vermişti. Buji patlamış. Buji ve kabloları değişti düzeldi.
Araç Sivas’ta yıllardır düzenli hem gaz hem yakıt Shell den alıyorum bujiler 3 sene önce değişti yaklaşık üstüne 25.000 Km yapmışlığım var bobinler değişmedi https://youtube.com/shorts/Z3Q-TcIOVik?si=qV_y2vUNXAY88Fvl videosunu çektim bugün, çekişte devirde düşüklük olmuyor hızlı yavaş fark etmeden bu şekilde geliyor sonra kayboluyor
Obd2 ile bakılması lazım diyorum. Eski adaçlarda ışığın yanıp sönme süresi sayısı ile arıza kodu okunurdu da obd2 var iken böyle bir şeyler yapmazlar. Bobinler orjinal güzel , çekişte düşüklük yok iyi . Yakıt iyi yerden alınıyor ? (Ben beğenmemiştim shellin gazını) Araç kaç km 'de ? Buji kabloları değişti mi ? Brc sistem lpg'ye gakim değilim. Filtre bakımını düzenli yaptırır mısınız ?
190.200 de şuanda bujilerle birlikte kablolarını da değiştirmiştim tüm bakımlarını düzenli yaptırırım. Yarın müsait zamanımda bi obd2 ile bağlatıp ne çıktığına baktıracağım teşekkürler. Yakıtı beğenmediğinizi söylediniz kullanımından memnun olduğunuz bir gaz var mı öğrenmek isterim.
Opetten alıyorum . 100 oktan olayı güzel ve km'de yapıyor. 60 litre tankın 50-54 ile litresi 550 civarı km yapıyor. 100 km/ 9.2 civarı tüketiyor . 2006 model araç için normal sayılır.Şehir içi Yardımcı olabileceğim herhangi bir durumda buralardayım.
Ben de bugün bujilerden şüphelendim araçta rölantide titreme var gibi hissediyorum ve yakıt tüketimimde artış var. değişim 3 sene önce bosch servisinde yapılmıştı 30.000 km civarı yaptım değişimden sonra
Orjinal mi taktılar acaba ? Buji kablosunun kalitelisinden sadece servisten orjinal olarak alınandan şüphe etmem.
Bosch yetkili servisti umarım yan sanayi kullanmamışlardır iyi bir para ödemiştim o zaman. Az önce arıza tekrar geldiğinde ODB ile bağlantı kurup arızayı tespit ettik yakın zamanda değişim yaptıracağım. https://hizliresim.com/ik665xk