İyi akşamlar arkadaşlar. Bir araba araştırıyorum da acil. Yardımcı olursanız sevinirim. Tanıdıkta Accent Era 1.4 prime otomatik var 2012. Önerir misiniz? Acil karar vermem gerekiyor. Herhangi bir sorun yaşayan oldu mu?
teşekkür ederim. İşin gerçeği daha önce Accent otomatik kullanmadım, vites geçişleri vs.nasıldır? O yüzden sizlere sorayım dedim. Aldıktan sonra yine sorularım olur tabi Lpg yok arabada çok yakmaz diye düşünüyorum 1.4 olduğu için yanlış mı?
1.4 benzinli az yakmaz bence ben lpg de 0.16 kr yakıyordum şehir içinde hyundai sorun çıkarmaz kolay kolay bakımlı olursada tadından yenmez Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
1.4 97hp 4ileri tam otomatik kolay kolay sorun çıkartmayan şanzıman ve motora sahip. 4ileri tam otomatik olduğu için yakıt tüketimini yeni nesil çift kavramalı (dsg, edc) şanzımanlarla karşılaştırmayın, ş.içi fabrika verisi 9.4lt. her ne kadar yakıt tüketimi yüksek görünse de LPG'yi hiç garipsemeden tam uyum sağlayan uzun yıllar birbiriyle sorunsuz geçinen bir motora sahiptir (bakınız LPG'li ticari taksiler). araç temizse, ciddi hasarı yok ve bakımları düzenli yapılmışsa alınabilir. alıcısını üzmeyen, aynı şekilde ikinci el piyasası olan bir araçtır
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yokuşta nasıl bir sorun var acaba? Yokuş kalkış desteği olmasına rağmen mi sorun oluşturuyor?
tam otomatik şanzıman olduğu için çok dik olmadıkça yokuşta kaydırma yapmaz, yokuş kalkış desteği varsa hiç kaydırmaz zaten. 1.4 olduğu için yokuş performansı düşük gelebilir anlamında söyledi arkadaş. bu daha çok araçtan ne beklediğinize bağlı olan göreceli bir kavram, gerçi "tanıdık" dediniz kullandığınız, kullanmasanız da bindiğiniz bir araçtır, motor performansı hakkında kendi edindiğiniz bilginiz vardır mutlaka.
Çok teşekkür ederim Yusuf Bey. İnşaallah yarın bakacam artık kullanmadım kendim kullanıp göreyim dediğiniz gibi o zaman daha iyi hissettirir araba kendisini.
Evet Performans olarak demek istemiştim ama era larda yokuş kalkış destegi yok dik olmayan yokuşlardada kayma yapabiliyo ama motor soguk ken en dik yokuşta bile kayma yok .( yola çıkınca o.d.kapatınca daha seri uzuyo) kullanışlı rahat bi araç 4 yıldır biniyorum hiç bi sorun çıkarmadı tavsiye ederim...
1.4 olması sizi yanıltmasın neredeyse 1.6 dan daha fazla yakıyor ama araç LPG ile etle tırnak gibi yakıt çok gelirse LPG yi takar keyfinize bakarsınız yeter ki takıldığı yer düzgün olsun otomatik vitesini hiç kullanmadım ama 4 ileri olduğundan büyük ihtimalle daha cok yakacaktır.Manuel modelinde yokuşlarda bazen turboyu açmak gerekebiliyor (turboyu debriyaja basıp bir alt vitese alarak açıyoruz ) ama onun dışında 5 yılı doldurduk sadece 1 defa yolda bıraktı bizi o da 4.5 yılın sonunda akü bittiği için.Onun haricinde km bakımları hariç hiçbir şey istemedi. Ama bence siz yinede araçla bir test sürüşüne çıkın sonuçta arkadaşınız böyle bir imkanınız vardır diye düşünüyorum Biz ne kadar anlatsakta yol tutuşunu çekişini herkesin beklentileri farklı oluyor en iyisi test
Teşekkür ederim. Arabanın sağlam olması sevindirici. Evet test sürüşü yapayım ona göre karar vereyim. İyi geceler.