Arkadaşlar Merhaba Şoför tarafındaki 4'lü tuş setinde, ön yolcunun camı indirilebiliyor ama kapatılamıyor. yolcu tarafındaki tuş ise çalışıyor. yani cam açılıp kapanabiliyor. sorun şoför tarafındaki tek tuşta . Bildiğiniz Ümraniye tarafında bunu düzeltebilecek bir usta var mıdır ? setin fiyatı 100 TL. tek tuş için bu fiyatı vermek istemiyorum.arızalı bir durum olduğu belli tamirle düzelir gibi geliyor bana
Bir akrabamızın opel vectra a'sına da benzer bir şey olmuştu, usta düğme soketini söküp kir/pas temizleyici sprey sıkıp temizledi ve düğmeler düzeldi. Umarım sizinki de aynı işlemler ile düzelir sorun düğmelerin devre kısmında ise durumuna göre lehimle düzeleceğini düşünüyorum.
Aracınız kaç model ? Ben de sürücü tarafından sağ ön yolcu camını indiremiyorum ama kaldırabiliyorum.Eğer basit pratik bir çözüm önerisi bulursanız ben de deneyeyim
zor bir iş değil vaktiniz varsa söküp kendini,z de toplayabilirsiniz. ben hiç anlamadığım halde yolcu tarafını söküp tamr ettim. komple kapı döşemesini sökmeye gıcık oluyorum biraz o kadar
Hocam benim bundan önceki fiorino'nunda aynı sorun vardı seninki gibi WD40 ı sıktım baya bi hem tuş yumuşadı hem faal duruma geldi bi dene arkadaşın dediği gibi pasi oksidi söker elletmeden önce dene baya bi sık
Bizim getz'de vardı yeni düğme aldım . Eski düğmeyide söküp inceledim . Tuşun tırnağı içeride swichi tetiklemesi için uzun yapılmış , swiche giden kısmın tırnağı zamanla aşına aşına düzleşmiş erimiş plastik sadece kaldırıyordu indirmiyordu pek çözümü yok gibiydi temizledim felan ama
Benzer bir arıza benimde başıma gelmişti. elektrikçi arkadaşım tekli düğme sol sağ kapının tekli tuşundan alıp içindeki switchi 4 lü anahtarın üzerindeki arızalı olan switch ile değiştirdi sorun o şekilde düzeldi. Yanlız dikkat edilmesi gereken bir konu var. aracınızda cam filmi var ise ve bu filmi takarken kapı içindeki koruyucu beyaz kaplamaya zarar verdiler ise cam yağmur suyunu atarken motora bu suyu iletiyor ve motor bundan dolayı sıkıntı çıkarıyorda olabilir.
slm hocam aynı sorun bendede var yanlız tek sorunum o dugmelerı nasıl sökucem komple kapıyımı sokmek gerekır yoksa dugmelerın bulundugu konsol sadece sokulebılıyormu