arkadaşlar herkese merhaba ben yeni üyeyim.2005 model accent dizel aldım. geçtiğimiz pazartesi ilk arabam ilk şoförlüğüm.size danışmak istediğim bazı konular var.hareket halindeyken el freni inik olduğu halde bazen gösterge yanıyor bazen sönüyor birşey anlamadım.birde sol ön lastik yerinden sürtünme sesi geliyor neden kaynaklanıyor olabilir?birde aracımın bakımı için hyundai servislerini önerirmisiniz hespa tuzlu çıkıyor diye duyuyorum.şimdiden teşekkürler
Aramıza hoşgeldiniz. El freni müşürünüzde temas noksanlığı vardır, ayarını yaparsanız yada değiştirirseniz sorununuz düzelirr. Hyundai servisleri diğer araç markalarına göre tuzlu değil aksine hesaplıdır. Tabii sanayide ustaya yaptırmak daha hesaplıdır ancak servislerde yapılan onarımlar garanti kapsamında olduğu için başınız ağrımaz.
Ön balatalar bittiğinde de yanar. Arkadaş sürtünme sesi de var diyor. Büyük ihtimalle balatalarda problem var. Öyle pahalı bir şey değil, çiftini 60 liraya alırsınız.
Kesinlikle balata diyorum, bu zaten balata bittiğinin uyarısıdır kullanma klavuzundada geçer, balatalarınızı ve fren hidroliğinizi kontrol ettirin, bende yaşamıştım ayı sorunu.