2004 model 1.6 16 valf accent bu araçlarda kontaktan anhtarı çıkardaığın zaman direksiyon otomatik olarak kitleniyormu eğer kitleniyorsa benim direksiyon kitlenmiyor.. edit: yeşilbursa adlı arkadaşımızın sorusudur kendisi konu açamadığından ben açtım. Düzenleyen : Mustafa ÖZKAN
kilitlenme noktası derken nasıl yani evimin önüne park ettim kontaktan anahtarı çıkardım kilitlenmedi normalde kilitlenmiyormu yoksa benim araçda problemmi var
Çevirmeniz Gerekir..Ne Şekilde Bırakırsınız O Şekilde Kilitlenmez.. H100 De Direksiyonun Alt Kısmı Sol Kapıya Bakar Şekilde Kilitleniyordu..Starexde Hiç Denemedim Alarm Olduğu İçin Kilitleme Gereği Duymadım..
Bu özellik sırf hyundai'ye özgü değildir. Başka marka araçlarda da bu böyle. Anahtarı çıkarır çıkarmaz kilitlemez, çevirirsin kilitler.Soruda ikincibir soru mu var ne işe yarayacak kilit özelliği? Yani düz mantık yürütüyorum dışarda kaldırım kenarı park ettin, kilitlesin diye çevirdin. Tabi tekerler de dönecek ve dışarıda kalacak. Park ettiğiniz sokak da darsa başka araçların geçişinegüçlük çıkaracaksınız. Laf aramızda tekeri dışarda araç gördüm müahibini merak ederim; eğitimsiz mi, kültürsüz mü diye, gıcık olurum.Kış vakti hariç. o zaman yerinde zaten, şart.Alarm olmayışından mı direksiyon kilidini sordunuz? Yoksa bütün derdiniz kilit olsun. Bu aralar sloganım bu "Kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim".
1998 Model Accent daha yeni Rot başı ve Rot kollarını değiştirdim Direksiyonum şimdi virajlara 2 tur attırdıktan sonra girebiliyorum yani Büyük otobüsler gibi habire direksiyon dönderiyorum ne tamirci ne Rot balanscı bu sorunu çözemedi acilen yardım. (Tamirci eskimiş olan rot kollarını sökerken zorlandı habire çekiçledi ve rot kollarının direksiyon şeyine bağlı olan yerden bir miktar yağ akmıştı acaba oraya hasarmı verdi) ayrıca şimdi direkiyon kilitlemeside yok oldu hani araçtan inip anahtarı çıkarınca direksiyonu hafifce bir tarafa kırdığınızda direksiyon kilitlenir ya o olmuyor artık oda bozuldu acil yardım
Bende 2005 1.6 admire var direksiyonla ufak bi hareket yparsanız kitlendigini görürsünüz. Ayrıca admirelerde çalınma ihtimaline karşı immoblazer ve pasif alarm bulunmaktadır.Kapı aralarından tel atılamaması içinde kapı aralarında çeşitli güvenlik önlemleri alınmış. Saygılar. Düzenleyen : Koruycu
arkadaslar benbımde 98 gls vardı normalde dıreksıyon kıtlenmıyordu ve co kserttı ama dun rot bası ve aks kafası degısdı rot ayarı yapıldı... sımdı dıreksıyon cok yumusak ve dıreksıyon kılıdı devreye gırdı dıreksıyon duzken hafıf cevırınce kıtlenıyor duz konumda kalıyor...