Mehabalar 2003 model 1.5 crdi accent admira aracim bugun yolda giderken kendi kendine devir 6-7-8 bin seviyesine kendi kendine yükseldi egsozdan ve motoru ordan dumanlar çikti aracim havanin soguk oldugu zaman ve karın çok yagdigi donemde aşagi yukari 45 gün hic calismadan yatti haliyle akü bitmiş takviye ile çalistirdim ama şimdi boyle bir sorun oluştu ne yapmam gerekir veya arızası ne olabilir acil yardimci olabilirseniz sevinirim selamlar
Geçmiş olsun , egzosttan duman normal da motorun oradan duman anormal , kar ve soğukta radyatör yada bir hortum patlamış ve su boşalmış olabilir ve hararetin sonucu bu durumu yaşamış olabilirsin. Hararet yapan araçta öncelikle conta yanmış olabilir , bir tamirciye götürürseniz neler olduğu ortaya çıkacaktır. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
merhaba, 3 silindir crdi motorun 7000-8000 devir çevirmesi teknik olarak mümkün değil. turbo kırıp ambeleye kalktıysa zaten komple motor yaptırmanız gerekir.
Ben de motorun ambeleye girdiğini düşünüyorum. Bu durumda motoru stop edemezsiniz. Yağ bitene kadar motor çalışır ve kilitlenir.
Aracınız ambaleye kalkmış anladığım kadarıyla,ciddi bir problem.Turboya kaçan yağ sonucu turbo yağı bastığı için motor yakıt yerine kontrolsüzce yağ ile çalışıyor,dizellerdeki en korkunç durumlardan biridir.Vitesi 5 e takıp debriyajı bırakıp aracı stop ettirip derhal çekiciyle servise çektirilseydi ya da hava girişi tıkansaydı belki bir nebze önüne geçilebilirdi lakin o an bu durumun idrakı cidden zor olabiliyor.Çok geçmiş olsun.
hyundai dizellerde 5. vitese takmaya gerek yok, kontağı kapatmak yeterli. parça eksiltilmiş fransız çöpleriyle kıyaslamayın.