Konyadan antalya ya giderken o yokuşlarda bir problem çıkarmayan arabam manavgata dönünce hani böyle vites yüksek gelirde ileri geri sarsar ya onun gibi normal vitesinde sarsıntı yapıyor ve aracın sesinde sanki bir değişiklik var dönüşte geçmiş gibiydi ama ereğli yolunda yine aynı sorun çıktı.Acaba problem nedir? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Düzenleyen : teatuf
Dönüşlerde olan bir problem değil benim anlatmak istediğim. Normal düz yolda giderken araç böyle sanki tekliyecek bişey tıkanmışta stop edecekmiş gibi ileri geri ileri geri yapıyor gazdan ayagını çektiğin zaman birşey yok .
şu anda hiçbir problem yok bende öyle tahmin edip bir süreliğine böyle gidelim bakalım sorun çıkarsa Serdar hocanın dediklerine baktırırımyeni konu açmadan bir sorum daha olucak hava sıcakken motorun arka kısımından araba içinden duyulacak şekilde gıcır gıcır yağsız bir yer varmışta gıcırdıyormuş gibi bir ses geliyor kışın ve araba soğukken böyle bir ses yok acaba bu ses nerden geliyor birde araba gazda iken bu ses daha fazla duyulluyor bir bilgisi olan var mı ?
Ateşleme sisteminide gözardı etme,Kablolar + buji Ön göğüsten (motor arkası) gıcır gıcır sesi ancak sağ tarafında gelebilir. Triger gergi bilyası olabilir. Gazda LPG enjektörlerinin sesini alıyor olabilrisin. En düz bakışla, İticilerin sesini gıcır gıcır olarak ta anlamış olabilrisin.
benimde ankaradan adanaya geldiğimde sık karşılaştığım bir şeyin tarifine uyuyor. ancak bende durum şöyle idi. aracım lpgli ve fazla devirde(3000 sonrası) depo full olduğu halde benzine geçip araba birden ilerifırlıyordu. kendiliğinden gaza geçince de boğuluyor gibi olurdu. bu durum ile uyuşma varsa LPG buharlaştırıcının üstündeki alyan anahtar uyumlu ayar yerini yarım turlar şeklinde sol çevirerek sorunu çözdüm.(LPGyi takan ustanın önerileridir). olay hem aşırı sıcaktan hemde rakım farkından meydana geliyor dedi.