Lastikler davlumbaza sürtme yapabilir, ancak pek şikayet yok bu yönde. Ayrıca muayeneden geçemezsiniz.
başka bir konu içinde bir arkadaş sorun olmadığını yazmıştı. o konuya tekrar yazarsanız daha iyi olur. konu başlığı da lastikle ilgili olduğu belli olmuyor.
Şimdiii, nasıl başlasam bilemedim Diyelim ki lastikleri değiştin, muayene zamanın geldi ve yeni lastiklerin ile ilgili bir istasyona gittin. Oradaki görevli arkadaşlar aracınızın orjinal lastik çapı ile araç üzerindeki mevcut lastikleri karşılaştırırlar. İlgili mevzuat gereği de orjinal çapa göre mevcut lastikleriniz %3 fazla geldiği için muayeneden ağır kusur yiyip geçemiyorsunuz.. Ya orjinal çap lastik takacaksınız, ya da sadece muayeneden geçebilmek için bir lastikçiden lastik kiralayacaksınız falan fişman... Bu arada aracınız kullanabileceği lastik çapları şoför kapı tarafında basamak girişinde etikette yazmaktadır.
195/55/16 kullanıyorum kullanımdan dolayı hiç sıkıntı yaşamıyorum, muayeneden'de 195/55/16 lastiklerle geçtim, 205 tabanda da %90 bir sıkıntı yaşanmaz..
Sizin gittiğiniz istasyon neresi ise bizimle de paylaşın bari. Düzgün bir yere denk geldik mi geçemiyoruz..
Durum bu. İşini savsaklamayan bir istasyonda aşağıdaki gibi bir tabloda geçemezsiniz. Denenmiştir, tecrübe edilmiştir. http://hizliresim.com/X9NbYk [/url][/IMG] [/url[/IMG]
Sorunsuz geçmenize sevindim. Ancak ilgili çap farkından dolayı, ne yaptığını bilen denetim ekibine denk geldiğinizde kalmanız garantidir. Yani mevzuat böyle diyor.