arkadaşlar Allah kısmet ederse 2 nci el blue almak istiyorum bir kaç kişiye sordum o araçlar içeri çok ses alıyor konfor yok dediler.birde kullanıcıları olarak sizlerinde fikrini almak isterim.LPG lisini alsam yakıtta pişman olurmuyum ne kadar yakar beni üzermi performans olarak araç nasıl.kısaca tecrübelerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler..
düz vites alacaksan dizel tavsiye ederim. ben iki kere kullanım ses vs duymadım herkesin algısı farklıdır. geçenlerde bir arkadaş yazmıştı yakıt verisi ile ilgili bilgiyi gayet iyi. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/buguen-araciniza-ne-yaptiniz.20723/page-257#post-535038
Osman bey, dediğiniz sanırım Accent Blue Ben pek kısaltmaları bilemem ama blue diyince takıldım. Bizim iş yerimizde 1 adet beyaz var. Şirketten kiraladık 1 yıllığına, bakıma muhtaç ailelere gidiliyor onun ile. Aracı ben kullandım, çok hoşuma gitti, özellikle ön panel ve orta direksiyonun olduğu kısım adı herneyse çok güzel... Sade değil şık... Sadece bir bayan olarak geri geri park ederken , arka tarafı görmekte zorlandım, kendi aracım Accent milenyumdan yüksek arkası... Park sensörü istiyor... Yakıtı için bir şey diyemem ama arkadaşlarım şehir içi kış şartlarında 7 lt görmüşler ekranında sanırım ... tabi benzinde. İçine ses alma durumuyla ben karşılaşmadım ki bizim buraların yolları pek iyide değil... Altı çok düşük değil, mecralara giderken altı değmiyor... Arkada da oturdum, konforlu birde dikkatimi çekti, bagajı çok iyi derin yani... İnşallah yardımcı olmuşumdur.
Ben 3 sendir kullanıyorum Accent Blue 1.6 dizel otomatik. Benim karşılaştığım artıları ve eksileri şu şekilde. - Seri bir araba özellikle otomatik vites olanı. Vites geçişleri iyi bu düzeyde bir araç için. - Bagaj geniş fakat bagaja kavun koysan arabanın içi kavun kokuyor. Koku alıyor. - İçi geniş bir araç ve rahat bir his veriyor. Önde ve arkada oturan yolcular için. Fakat malzeme kalitesi yeterli değil. 50000 km den sonra gıcırdıyor iceride bazı parçalar. - Yakıt tüketimi oldukça iyi (düzgün kullanıldığında bu güçte bir araba için) . Fakat hızlı kullanırsanız artıyor yakıt tüketimi. - Araç dizel olmasına ragmen diğer dizel araçlardan daha az motor sesi üretiyor (toyota hariç). Hatta bazen insanlar aracı benzinli sanıyor. Araç ilk çalıştırmadan sonra bir müddet kullandıktan sonra artık motor sesi diye birşey kalmıyor zaten. Nedenini bilmiyorum ama sanırım motor ısındığı için olabilir. - Araç içeri asfalt ve rüzgar sesi alıyor. Asfalt sesini lastiklerle azaltabilirsiniz ama rüzgar sesi alıyor. Özellikle uzun yolda 140 üzerine çıkarsanız baya rüzgar ugultusu geliyor. - Aracın yüksek hızda hareket ederken rüzgara tepkisi çok iyi. Yolda kayıp gidiyor. Dışardaki rüzgarı hissetmiyorsunz yada rüzgarda savrulmuyor. - Araç virajlarda bir miktar savruluyor. Sanırım arka tarafı geniş olduğu için fakat aynı durum Hyundaini x35 lerdede var. Hyundaiden kaynaklıyor olabilir. - Aracın ben aldığımda 14 inç ti jantları. Bu güçte bir araç için çok küçük ve virajlarda sorun savrulmaya sebep olabiliyor. 15-16 inç jant taktırmak zorunda kalabilirsiniz. - Aracın ESP si tekerleğin kaymasını yağmurlu yolda çok iyi engelliyor. Fakat karda ESP yetersiz araç yine savruluyor. Kontrolü zor. - Aracın serviste dış ve iç donanım opsiyonu çok bir çok şeyi ekleyip çıkartabilirsiniz. Fakat hız sabitleyici yok ve taktıramıyorsunuz. Araçlarda konfor yada performans hissiyatı kişiye göre değişebiliyor ama bu araç özellikle fiyatına ve sınıfına göre tatminkar bir araç memnun kalırsınız.