Merhaba Herkese, 2016 1.6 Dizel 7 ileri otomatik Blue aracım mevcut. 3. vitesten 4. vitese geçerken vuruntu yapıyor onun dışındaki viteslerde hiç bir sorun yok birde araç 2. viteste iken tekleme yapıyor devir göstergesi 1000-1200 arasında 2-3 saniye oynuyor sonra düzeliyor. Neden olabilir bilgisi olan veya aynı sorunu yaşayan oldu mu?
112bin'i yeni geçti hocam daha önceden şanzıman yağı değişti mi bilmiyorum. Benden 1 önceki sahibinde değişmemiş ilk sahibine ulaşamadık.
Merhaba tekrardan bugün servise götürdüm aracı kontrol ettiler kavrama, volant, kavrama aktüatör değişmesi gerektiğini söylediler ve 60bin masraf çıkardılar. Başka bir ustaya gösterdim aktüatörün değişmesine gerek yok kavrama ve volant değişirse yeterli olacak dedi. Servisin düzgün çalışan parçayıda değiştirme isteği yüzünden serviste yaptırmamaya karar verdim. Dışarda orjinal parçaların 30-35 tuttuğu zaman bile 25bin işçilik alıyorlar.
Cevap icin tesekkurler. Bu dct sanzimanin en kotu tarafi degisiminin cok masrafli olmasi. Servis uçmuş. Disarda orjinal parcalarla yaptirilirsa ne kadara mal oluyor acaba? Sizin yazdiginiz hesaba gore servisle disari ayni paraya denk geliyor. 60 bin civari. Ben yanlis anlamadiysam.
Hyundai servisinden ayrılmış bir ustaya götürdüm baktı kavrama aktüatöründe sorun olmadığından kavrama ve volant değiştirerek orjinal parçalarla işçilik dahil 19bine yapacağını söyledi. Yetkili servisin daha fazla para kazanmak için aktüatöründe değişmesini söylediler. Sonuç olarak 2 parça değişimle sorunun çözülebilmesine rağmen fazladan fiyat çekip insanları servisten soğutabiliyorlar. 25 bin işçilik alan yetkili servis. aktüatörüde sıfır alıp dışarda değiştirsem max tutacağı 40bin olur.