Arkadaşlar accent blue aracıma lpg taktırmak istiyorum şehiriçinde mesela 60 tl lik gazla 250 km gidebilirmiyim.(Lt fiyatı:2.49) lpg taktırmazsam bu benzin bana kafayı yedirtcek 100/14 Lt yakarmı bir araç ya kafayı yemek üzereyim en iyisi lpg taktırmak sizce lpg ne kadar yakar ?
100 km de 14 lt çok fakat sizin kullanım stiliniz ile yol, trafik ve hava şartları da önemli...lpg taktırır iseniz %35-40 tasarrufunuz olur..
anladığım kadarıyla 14 ly şehiriçi sarfiyat senin kullanımla alakalı sanırım. (yaşından dolayı tahmin ediyorum)aracı sakin kullanmaya bak ve vites değişim devirlerine dikkat et. eski nesil araçlar gibi bağırtarak vitae değiştirmemeye bak. elantradaki eco on varmı bluede bilmiyorum ama, varsa aktif et, vites değişim devirlerine göre hareket edersen sarfiyatın düşecektir.
Kullanmanıza bağlı.5000 6000 devirde vites atarsanız ani duruş kalkış yaparsanız çok yakar.Ama 2500 3000 devir aralığında vites değiştirir Hacıbabalar gibi kullanırsanız randıman alırsınız.
Fabrika şehiriçi verisi 7.8 lt olan bir aracın 14 lt yakması üç ihtimalle olur, birincisi aracınızda bir sorun vardır, ikincisi yakıt ölçme sisteminizde bir hata vardır, üçüncüsü aracı rallideymiş gibi sürekli dip gaz ve düşük viteste kullanıyorsunuzdur. Size önerim birincisi yakıt ölçme sisteminizi bir kontrol edin. İmkanınız varsa aracın deposunu yakıtı görene kadar doldurtun. Normal sürüş sitilinizde 100 km sürüp aynı şekilde tekrar doldurdun, bu şekilde ölçümü yineleyin. Sonucu yine 14 lt olarak bulduysanız, bir yakınınızdan(babanız, abiniz vb.) rica edin, aracınızı 1-2 gün o kullansın. Sonucu yine ölçün. Hala sonuç yüksekse tek bir ihtimal var aracınızda bir sorun vardır. Bir bayide test talep edin. LPG ile ilgili sorunuza gelecek olursak bir aracın 60 tl ile 250 km gitmesi için 100 kmde 9.6 lt lpg tüketmesi lazım. Sizin araç 14 lt benzin yakıyorsa aynı şartlarda 16-17 lt lpg yakar. Bu da km de 40 krş gibi bir rakam eder. Sonuç olarak aracınızın şehiriçinde benzinde kış şartlarında 9 lt, lpg de ise 10-11 lt yakması normaldir. bu durumda bile km de 25-27 krş lpg tüketimiz olur.
Konu açmak için belli bir mesaj sayısına (10 diye biliyorum) ulaşmanız gerekiyor.Forum kurallarını okursanız orada yazar
araç zaten otomatik vites vitesi ben değiştirmiyorum zaten şehiriçinde normal 2 ve 3 vitesde devirine göre ayarlıyo benden yana bi sıkıntı olduğunu zannetmiyorum öyle arabayı bağırtmak kaydırmak gibide aracı kullanmıyorum servise söyledim yeni olduğundan dedi 15.000 km sonrada 1-2 lt iner dedi lpg tek çözüm
1-Araçta sorun olup olmadığını tam bilmiyorum 2-Aracın yakıt göstergesinde bir sorun olduğunuz zannetmiyorum denemek için benzin bitti yolda kaldım 3-Araç zaten otomatik vites devrinde kendi ayarlıyor
aracın 14 lt yakması kalp krizi gibi bir şey siz eğer kendinizden eminseniz bir serviste ölçüm felan yaptırın...
Kullanımınız nasıl biraz bahsedin bize. Kendimden örnek vereyim, Ev ile iş yerim 3 km, kısa mesafe olduğu için yol bilgisayarı 8-8.5 gösteriyor. 10-12 km'lik bir yere otoyoldan gittiğimde 5.2 lere kadar düşüyor örneğin.
Sanırım motor soğukken kısa mesafede dur kalkla ilerliyorsunuz, böyle ise bu şekilde yakması normaldir. Otoyolda 4 litreyi görüyorsanız arabanızda sorun yok, kullanım şartlarından dolayı o şekilde fazla yakıyor.