Merhaba Arkadaşlar, Accent Blue 1.6 crdi araca sahibim. Üzerinden 195/50 R16 Kumho Lastik Bulunmaktadır. Lastiklerim 38 binde sertleşti. Değiştirmeyi düşünüyorum. Lakin bu ebadlarda lastik bulmak çok zor. Servise sordum 195/55/16 da taktırabilirsiniz dediler. Yanak kısmı 2cm kadar yükseliyor. Araç için herhangi bir sıkıntı oluştururmu? Ayrıca Contidental ve Briston markalarda 195/50/R16 lastik ebadı var. 50 yanak olunca darbeleri daha çok hissediyorsunuz bunu 55 olarak mı alayım yoksa orjinal hali ile mi alayım. Yardımcı olursanız veya bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. İyi çalışmalar dilerim herkeze
hocam kumhonun bu lastıgı karakterı sert bır lastık.bızde aracı aldıgımızda begenmedık lastıgı daha oncekı aracımızda michelin vardı ve deıstırmeye gıttık.michelin bayisi tanıdıgımız abı de bu yanak ve jantta sert hıssedersın dedı gerek yok dedı. yanak buyutmenın cok bı artısı olucagını sanmıyorum.ister istemez cukura gırmede vuruyo jant ve amartısor anlık darbeyı ememıyor.sahsen değişim zamanı geldiğinde 205/50/16 ile deiştirmeyi dusunuyoruz en azından yol tutus bıraz daha iyileşir
yanak kısmı 9.75 mm, yani yaklaşık olarak 1 cm yükseliyor. 2cm artan şey tekerleğin çapı. Fakat hesaplama yapıldığında %3,2 gibi bir değişim çıkıyor ki lastikçiler %2,5den fazla değişimi önermezler.