Merhabalar. 16 model 1.6 7 ileri otomatik accent blue var bende. Egr tıkandığı için 2 ay önce iptal ettirdim. Ayrıca yazılım da attırdım. Aracımda siyah duman dikkatimi çekti. Öncesinde de belki vardı. Enjektör temizliği yaptırdım. Araçta herhangi bir sorun vs yok ama siyah duman var. Egzoza baktım bildiğin yapışkan duman gibi. Ayrıca aracım 100km de 7.5-8 litre yakıyor(dizel) bana fazla geldi. Kara dumanla mı ilgili. Aynı sorunu yaşayan yada bilenler yardımcı olabilir mi?
Geçmiş olsun , biz de 2016 Dizel Egeada aynı sorunları yaşadık , bizde egr ve kat boşaltılmıştı. Yazılım yüklendi , Ardından bahsettiğiniz duman ve sarsıntı olunca yazılımcaya tekrar gittik ve dedi : attığımız yazılımda 3 dosya hasarlıymış , sakladığımız orijinal yazılımını geri yüklerim ve para almam tekrar dedi , saklanan orijinal yazılım yüklendi ve sorun bitti. Aracınıza yazılım yükleyen yere gidin. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim. Yazılımcıya gideceğim. Bir sorun olursa gelin demişti. İnşallah sorun bundan kaynaklıdır ve halleder o arkadaş.
Eski Orjinal yazılıma dönünce sorun giderildi mi? Duman sorununuz geçti mi, bilgi verirseniz sevinirim.
Dün ustaya gittim. Yazılıma en son bakalım önce bir egzoza baktır falan diye bir ustaya yönlendirdi. Usta da Egr komple boşaltıldıysa içine bir parça takılmalı dedi, o dumanın bir kısmını geri göndersin diye. Ben de maliyet sordum 5500 tl dedi. Ama önce yazılıma baktır hyundai da siyah duman görülmez pek zaten yazılım kaynaklı oluyor dedi. Ha yazılım güncelse o zaman gel parça takarız dedi. Olay bu pazartesi yazılım attırıp kontrol edecem. Burayı da bilgilendiririm
iyi yere tezgah açmışlar forumda egr basitçe nasıl iptal edilir bilgileri var. hiç bir parça takmaya gerek yok. yazılımı yapan firma mı yoksa pideci, börekçi, egzozcu mu?
Açıkçası araçtan pek anlamıyorum. Egr için motor ışığı yanmıştı. Kaç yere sordum iptal et dediler. İptal ettirdim bu sefer kara duman çıktı. Ona gidiyorum öbürüne gönderiyor, öbürüne gidiyor diğerine gönderiyor. Yazılımcı son anda telefonda yazılım atarım ama yine öyle olabilir gibisinden bir şey demişti. Pazartesi anlarım olayı. Allah kimseyi işini yapamayanların eline düşürmesin.
Hocam maalesef yazılımcı Ali cengiz oyunu yapıyor. Normalde istanbulda yaptırdım işi istanbulda yarım yamalak yapmış. Yola çıktıktan sonra motor ışığı tekrar yandı Başka şehire geçtim. Orda da yazılım attırdım sonra ışık söndü. Şimdi son gittiğim ne hikmetse yazılımsal değil havabi bilmem ne değerinde sorun var dedi filtreyi değiştim. Ama şu an yine duman var ve yakıt şehir içi sürekli artıyor. Anlık 7.8 litre yakıyor. vs vs Para koparmaya mı çalışıyor anlamadım. Yetkili servise gitsem bana pahalıya mı mal olur? Daha büyük masraf olmadan hallettirmem lazım.